Ventilatie en klimaat oplossingen voor uw bedrijf

  • Flex
  • Comments Off
ventilatie en klimaat

Wanneer er nog niet goed gekeken is naar de ventilatie en het klimaat binnenin het bedrijf, wordt het de hoogste tijd om dit eens te doen! Welke oplossingen zijn er mogelijk om de luchtcirculatie te verbeteren?

Lucht via ramen

Ramen zijn niet alleen belangrijk vanwege het zonlicht waardoor de werknemers productiever zijn, ook zijn ze belangrijk om lucht in de ruimte(s) te laten komen wanneer het bijvoorbeeld heet weer is of wanneer er geklust wordt en de fijnstof afgevoerd moet worden.

Ventilatie

Zorg dat in het gebouw het ventilatiesysteem genoeg capaciteit heeft om de lucht te verversen. Dit zorgt voor een gezond klimaat waarin goed geademd kan worden en je minder snel last krijgt van je luchtwegen. Dit kan van groot belang zijn in bedrijven waar met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. Bekijk de ventilatiemogelijkheden op ventilatieshop.com.

Airconditioning

In een groot bedrijf kan een goede airco installatie een mooie investering zijn. Niet alleen in de zwoele zomers zorgt het voor een frisse lucht in het gebouw waar je beter kunt werken, ook in de winter kan het meehelpen aan een warme ruimtes omdat deze installaties een verwarmingsfunctie vaak hebben. Het voordeel van een airconditioning is ook de ontvochtigingsfunctie, dit zorgt voor een aangenamer klimaat.

Luchtreiniger

Een luchtreiniger kan net als een ventilatiesysteem zorgen voor een gezonde, frisse lucht. Hierbij moet je wel denken aan de te gebruiken ruimte, meeste luchtreinigers kunnen een beperkte grootte van een ruimte aan, dit is dus meer voor de kleinere ruimtes bedoeld. Dankzij deze apparaten wordt fijnstof verwijderd, wat weer gezonder is voor je longen en verkoudheid verminderd.

Verrijk de ruimtes met planten

Je hoeft voor een gezonder klimaat in het bedrijf niet alleen te denken aan ventilators en andere apparaten. Je kunt helemaal duurzaam gaan door gebruik te maken van planten. Deze hebben net als een luchtreiniger een luchtzuiverende werking en laten daarbij de ruimte nog eens extra opleven door hun kleuren. Daarbij heb je genoeg keuze in soorten planten, van klein naar groot, met elk hun geurtje en positieve eigenschappen.

Previous «
Next »