De voordelen van een kantoor in je tuin!

  • Flex
  • Comments Off
voordelen van een kantoor in je tuin

Je ziet steeds vaker flexwerkplekken ontstaan. Mensen werken in cafés, onderweg in de trein of vanuit huis. Want waarom vijf dagen per week op kantoor werken, als het ook anders kan? Wij geven in dit artikel voordelen van nog een flexwerkplek: je eigen tuin. Werken tussen de bloemen en de bijen terwijl het zonnetje op je neer schijnt. Dit is nog maar een voorbeeld.

Rustige omgeving

Als je werkt in je eigen tuin heb je geen last van luidruchtige collega’s of stress over of je wel op tijd gaat komen door al het verkeer in de spits. Het enige wat je in je tuin hoort is het geraas van de wind of de bijen die om jou heen zoemen. Dat is te overzien, toch? Doordat jij niet voor de dauw op hoeft te staan om op tijd te komen op werk, kan jij ook je wekker iets later zetten. Want de enige reistijd waar jij rekening mee hoeft te houden is de wandeling van je huis naar je tuin. 

Inrichten naar jouw smaak

Kantoren zijn vaak naar functionaliteit ingericht. Het hoognodige is er: bureaus, koffiezetapparaat en een kleine kantine. Bij elk kantoor is de inrichting natuurlijk anders, maar is het ooit echt naar jouw smaak? Als jij in je tuin besluit te werken kan jij jouw werkomgeving meubileren zoals jij wilt. Je kan bijvoorbeeld een tuinhuis in je tuin zetten zodat je echt een ruimte hebt los van je tuin. Maar je kan ook andere tuinmeubelen in je tuin zetten. Wat dacht je van een mooie tuintafel met bijpassende stoelen, of een relaxte loungebank? Alles kan, want het is jouw tuin. 

Privé en werk gescheiden

Het is een groot verschil of je in je woonkamer werkt of in je tuin. Als jij in je woonkamer werkt en je sluit om vijf uur je laptop, dan ben je nog steeds in dezelfde ruimte waar je ook gaat relaxen. Dat is niet bepaald de meest ideale manier om werk en privé gescheiden te houden. Je tuin is daarentegen de betere optie omdat dat losstaat van je huis. Je stapt een andere ruimte in om te werken en vice versa als de werkdag voorbij is. 

Ben jij al overtuigd om in je tuin te werken?

Previous «
Next »