• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Hoe de juiste inrichting van je kantoor kan zorgen voor een effectievere werksfeer

Hoe de juiste inrichting van je kantoor kan zorgen voor een effectievere werksfeer

  • Flex
  • Comments Off
werkplek

Mensen zijn gevoelig voor sfeer, dat is een feit. Een knusse sfeer in huis is de basis voor een gezellige avond. Het tegenovergestelde is ook waar. Als je op bezoek gaat bij mensen die hun huis nauwelijks hebben ingericht, kan die kille sfeer zorgen voor een koude start van de avond.

Kantoorsfeer

Hetzelfde geldt voor werksfeer en werkplezier in het kantoor waar je een paar dagen in de week heen gaat, of in je eigen kantoor aan huis. Om tot goede prestaties te komen of een creatieve inval te krijgen zijn basisvoorwaarden belangrijk. Voor veel mensen is waarschijnlijk koffie één van die voorwaarden. Maar inrichting en sfeer zijn de hele dag door bepalend. Maar hoe doe je dat dan? Hoe maak je sfeer op je werkplek?

Inrichting en aankleding

Sfeer heeft vooral ook met aankleding te maken. Waarom zou je bijvoorbeeld voor je woonkamer prachtige gordijnen kopen en de ruimte waar je dagelijks veel uren maakt niet van raambekleding voorzien? Voor ieder kantoor zijn jaloezieën op maat een mooie sfeermaker. Het voordeel van jaloezieën is ook dat je ze kunt afstellen naarmate de zon wel of niet binnen schijnt. Een paar mooie planten op de vensterbank doet ook al wonderen. Voor op je werkplek thuis of op kantoor is het wel verstandig planten te kopen die je maar één keer per week water hoeft te geven.

Vloerbedekking en bekleding van de muren zijn ook mede sfeerbepalend. De ene vloerbedekking oogt rustiger en maakt minder geluid dan de andere. Een mooi kunstwerk aan de muur leidt niet af maar kan wel inspiratie verhogend werken. Alles is beter dan zo’n kale muur waaraan werkelijk niets valt te beleven.

Verlichting

Nog steeds erg onderschat als sfeerbepaler in huis en op kantoor is verlichting. Zeker op de plek waar je graag productief bezig bent, is goede en prettige verlichting eigenlijk ook een basisvoorwaarde. Kies niet voor licht dat ook maar enigszins knippert. Jouw ogen hebben daar meer last van dan je denkt: je vermoeidheid neemt sneller toe en je concentratie sneller af.

Kleine investeringen doen wonderen

Kortom: investeer in sfeerverhogende inrichting in jouw kantoor. Dit hoeft echt niet veel geld te kosten maar verbetert de sfeer, verhoogt de productie en zorgt wellicht nog voor een paar heldere, creatieve invallen.

Previous «
Next »