• Homepage
  • >
  • Auto
  • >
  • Zakelijk autorijden kan goedkoper! 5 tips om te besparen op zakelijk rijden

Zakelijk autorijden kan goedkoper! 5 tips om te besparen op zakelijk rijden

  • Flex
  • Comments Off
flexondernemen.nl

Als je bedrijfseigenaar bent en een groter of kleiner deel van jouw personeel gebruikmaakt van auto’s van de zaak, dan kan voordeliger zakelijk rijden een fikse besparing opleveren op de uitgaven. Maar op welke manieren kun je slim besparen op zakelijke autorijden? Gebruik onderstaande vijf tips en je bezuinigt slim op de kosten voor jouw zakelijk vervoer.

1. Kies een voordelige autoverzekering

Door de kosten en voorwaarden van jouw autoverzekeringen goed te vergelijken, kun je aanzienlijk besparen. Wie kiest voor een autoverzekering berekenen bij Diks, kiest snel en eenvoudig de voordeligste autoverzekering uit voor zijn.haar bedrijf. Een autoverzekering berekenen bij Diks biedt de mogelijkheid om direct over te stappen naar een autoverzekering met betere voorwaarden en voordeliger prijzen dan de huidige verzekering voor de auto. Kijk hier voor meer informatie over voordelige autoverzekering en bespaar direct honderden euro’s per jaar, met een paar klikken op de knop.

2. Tank zo voordelig mogelijk

Door te letten op de tankkosten kun je als ondernemer cq. bedrijfseigenaar ook aanzienlijk besparen op de uitgaven voor zakelijk rijden. Kies voor een vast tankstation dat loyaliteitskorting biedt aan trouwe klanten. Instrueer je personeel ook om niet langs snelwegen te tanken, maar op goedkope locaties. Hiermee kun je per tankbeurt al snel vijf euro of meer besparen. Online kun je voordelige tankstations vinden.

3. Maak gebruik van een voertuigvolgsysteem

Door het plaatsen van een kleine apparaatje in de auto van jouw medewerkers, kun je hun rijgedrag in kaart brengen en analyseren. Dit voertuigvolgsysteem kost niet meer dan ongeveer 20 euro per maand. Hierdoor kun je snel inspringen op klantenverzoeken. Krijg je bijvoorbeeld een opdracht in de buurt van Arnhem, dan kun je via het logsysteem zien welke collega in de buurt is. En die vervolgens naar de betreffende klant sturen. Uiteindelijk bespaart dit systeem je al snel honderden tot soms wel duizenden euro’s per jaar, omdat je jouw personeel veel efficiënter kunt inzetten.

4. Voordeliger auto’s of elektrische bedrijfsauto’s

Besparen kun je ook doen door te kiezen voor voordeliger bedrijfsauto’s. Koop bijvoorbeeld geen compleet nieuwe zakelijke auto’s, maar auto’s die al enkele jaren oud zijn. De meeste afschrijvingskosten heb je dan gehad. Ook overstappen op elektrisch rijden kan een fikse besparing opleveren. Natuurlijk maak je hierbij wel hoge investeringskosten, maar op termijn verdien je deze ruimschoots weer terug.

5. Geef voorlichting over zuinig rijden

Geef op het werk voorlichting over zuiniger rijden. Door het aanleren van een andere rijstijl, kun je gemiddeld al snel tien procent brandstofkosten besparen. het gaat om simpele handelingen als eerder het gas loslaten, eerder doorschakelen, de snelheid beperken en de auto goed laten uitrollen. Zeker als je meer dan tien bedrijfsauto’s hebt rondrijden, bespaart deze maatregel tot honderden tot duizenden euro’s per jaar.

Previous «
Next »