De belangrijkste verzekeringen voor startende ondernemers

  • Flex
  • Comments Off

Als beginnend ondernemer is het cruciaal dat je je goed verzekerd. Zeker als je zzp’er bent en start op de markt, is het zaak om je in te dekken voor de grootste risico’s. Maar welke soorten verzekeringen moet je allemaal afsluiten om goed ingedekt te zijn? De verzekeringen die hieronder staan zijn absoluut noodzakelijk als je een eigen onderneming wilt starten of net hebt opgestart.

Ziektekostenverzekering

Iedere inwoner van Nederland is verplicht om een ziektekostenverzekering af te sluiten. Dit geldt dus ook voor startende ondernemers. Er bestaan gelukkig diverse verzekeringen die speciaal zijn afgestemd op zzp’ers en beginners op de arbeidsmarkt. Via een onafhankelijke vergelijkingssite vind je snel de beste en voor jou meest voordelige ziektekostenverzekering.

Autoverzekering

Ondernemers met een zakenauto doen er goed aan hun bolide voldoende te verzekeren. Een auto verzekeren – wat voordelig kan via Autoverzekering.nl is van groot belang. Stel dat je een ongeluk veroorzaakt of jouw dure auto in de prak rijdt, dan kun je dit er als beginnende ondernemer niet bij hebben en kan dit voor jouw onderneming de nekslag betekenen. Kies er daarom voor om jouw auto te verzekeren via een voordelige en betrouwbare verzekeraar van Autoverzekering.nl. Wil je meer informatie over de ins en outs van een autoverzekering afsluiten, kijk dan op Autoverzekering.nl – vragen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is absoluut noodzakelijk als je ondernemer bent. Mocht je door een ziekte of ongeval arbeidsongeschikt raken, dan kom je niet ineens zonder inkomsten te zitten. Met name als je zzp’er bent en een eenmanszaak runt, is dit financiële vangnet onmisbaar.

Brand- en inboedelverzekering

Heb je een eigen kantoor, winkelpand of loods, denk er dan aan om een brand- en inboedelverzekering te regelen. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt of de inboedel door een ongeluk beschadigd raakt, ben je niet direct failliet en kun je een doorstart maken. Denk er wel om dat je jezelf niet onderverzekerd of oververzekerd. Zo krijg je altijd een goede financiële compensatie in geval van nood en betaal je niet meer verzekeringskosten dan nodig is.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB)

Mocht jijzelf of iemand van jouw onderneming tijdens werkzaamheden schade veroorzaken bij iemands anders, dan heb je voor de vergoeding een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Een particuliere aansprakelijkheidsverzekering dekt in dit soort situaties de schade niet!

Jezelf verzekeren voor je pensioen

Het lijkt misschien een ver-van-je-bed-show, maar direct bij de start van jouw bedrijf beginnen met pensioensparen is erg belangrijk. Veel startende zzp’ers en ondernemers onderschatten hoe snel je een pensioengat opbouwt als je niet consequent een flink bedrag – 300 tot 400 per maand is geen overbodige luxe – apart zet voor jouw oude dag. Gelukkig zijn er speciale verzekeringen die je helpen om effectief te sparen, zodat je na je 67e ook nog wat te makken hebt!

Previous «
Next »