De flexplek: een gewild product

  • Flex
  • Comments Off

Door de aantrekkende economie is het aantal zzp’ers en freelancers de afgelopen jaren explosief gestegen. Dit heeft als gevolg gehad dat het aantal flexibele werkplekken, met een huurcontract dat per maand loopt, eveneens is gaan groeien. Deze groei is zo sterk, dat de vraag naar flexplekken op het moment hoger is dan het aanbod. 

Zo kunnen flexwerkers met name in de steden Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Gouda zeer moeilijk aan een flexplek komen. Daarom is het goed om te oriënteren op wat het beste past bij jouw bedrijf. In dit blog van SKEPP lees je meer over flexwerkers, flexplekken en wat de beste oplossing voor jou is. 

Wat houdt flexwerken in?

Flexwerken betekent dat je flexibel werkt (dus op wisselende tijdstippen) binnen een flexibele werkomgeving. Zo kan een fotograaf-zzp’er bijvoorbeeld 2 dagen per week op kantoor willen werken om foto’s te kunnen bewerken en de facturatie bij te houden. Een complete kantoorruimte huren is in deze situatie echter zonde. 

De fotograaf heeft namelijk maar behoefte aan een werkplek voor 2 dagen per week. In deze situatie bieden flexplekken uitkomst. Zzp’ers en freelancers kunnen gemakkelijk een flexibele werkplek huren voor enkele dagen per maand, zodat ze zelf hun werkdagen en -tijden kunnen bepalen. Bovendien loopt het huurcontract per maand, waardoor ze altijd in staat zijn snel te schakelen met hun bedrijf. 

Ook kleine(ere) bedrijven kunnen baat hebben bij flexplekken. Wanneer je qua bezetting niet groot genoeg bent voor een kantoorruimte of -pand, bieden flexplekken uitkomst. Omdat de prijzen van flexplekken per maand lager liggen dan van bijvoorbeeld een kantoorruimte in Rotterdam, is het hierdoor vaak mogelijk voor een bedrijf om zich op een betere locatie te vestigen. 

Echter kan het wel handig zijn om goed onderzoek te doen. Waar de prijzen van flexplekken per maand lager liggen, kunnen kantoorruimtes per jaar goedkoper zijn dan flexplekken. Let bij het aangaan van een huurcontract op het opzegtermijn, de duur en de prijs. 

Flexplek of kantoorruimte?

Een prijs van een flexplek of kantoorruimte kan verschillen in aanbod. Zo kan het een all-in huurprijs zijn, maar is het ook mogelijk dat de prijs alleen kale huur betreft. Per bedrijf of ondernemer is het verschillend wat de meest aantrekkelijke situatie is. Het is dus goed om te oriënteren op de ideale oplossing, passend bij jouw bedrijf of onderneming. 

Previous «
Next »