• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • De zolder inrichten als kantoor? De grootste voordelen & enkele handige tips

De zolder inrichten als kantoor? De grootste voordelen & enkele handige tips

  • Flex
  • Comments Off

De zolder is in veel woningen, ook die van ondernemers en zzp’ers, vaak een loze ruimte die vaak maar voor een paar dingen wordt gebruikt. Denk aan rommel opruimen, de was ophangen of een logee ergens laten slapen. De rest van de tijd wordt een zolder door woningeigenaren doorgaans niet benut. Toch ontdekken steeds meer ondernemers en zelfstandigen dat je een zolder perfect kunt ombouwen en inrichten als kantoorruimte. En dat heeft flinke voordelen, want je hoeft dan geen bedrijfspand te huren. Dat scheelt flink in de kosten. Want je hoeft geen huur te betalen en ook niet meer te reizen naar een extern kantoorpand. Prettig is daarbij dat jij zelf volledig de inrichting van jouw kantoor bepaalt en je daar dus een volledig eigen plek van kunt maken. De tips en adviezen hieronder helpen je bij het ontwerp en de inrichting van jouw zolder kantoor.

1. Zorg voor goede raambekleding

In een kantoor op zolder moet goed gewerkt kunnen worden. Zorg daarom dat je jouw bureau onder een dakraam zet, zodat je voldoende lichtinval hebt om te kunnen werken. Vergeet daarbij niet om een goed rolgordijn dakraam te kopen, zodat je vervelend zonlicht kunt tegenhouden. De lichtinval kun je het beste regelen met een duo rolgordijn dakraam, die bestaat uit twee stoflagen. ZO kun je de hoeveelheid licht die binnenkomt heel precies afstellen.

2. Een groot bureau en een comfortabele bureaustoel zijn onmisbaar

Als je enkele uren per dag of enkele dagdelen gebruikmaakt van jouw zolder kantoor, is het van belang dat je comfortabel kunt zitten. Wees daarom kritisch als het aankomt op de bureaustoel: deze moet lekker zitten en de rug voldoende ondersteunen. Goede armsteunen zijn onmisbaar als je veel achter de laptop werkt. Zorg er daarbij voor dat het bureau groot genoeg is. Naast een laptop moet je als ondernemer immers ook kantoorartikelen hebben voor je privé kantoor zoals notitieblokken, mappen, nietmachines, pennen, et cetera, kwijt kunnen op het het bureaublad.

3. Zorg voor een aangename sfeer, zodat je je helemaal thuis voelt

Je thuis voelen op je eigen zolder lijkt logisch, maar is dat niet direct. Omdat je flink wat uren op zolder doorbrengt, is de sfeer daarom een aandachtspunt. Zorg voor enkele leuke accessoires, zoals foto’s van jezelf en je partner, schilderijen of een mooie fotocollage van jouw familie aan de muur. Een of twee planten op kantoor doen het ook altijd goed: ze verhogen de concentratie, stemmen positief en zuiveren de lucht!

4. Vergeet de temperatuur niet

Op zolder kan het ’s zomers erg heet en ’s winters erg koud zijn. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie of airconditioning tijdens hete zomerdagen. Maar ook voor een goede werkende kachel, al dan niet portal, is onmisbaar in een kantoorruimte waarin je serieus aan de slag wilt kunnen gaan.

Previous «
Next »