Leer cocktails maken tijdens je bedrijfsuitje

  • Flex
  • Comments Off
cocktail cursus

Drank, bijna iedereen heeft zijn favoriet en daarnaast een duidelijke mening over wat hij of zij lekker vindt. De ene drinkt graag zoete cocktails en een ander gaat liever voor een drankje met een bite, zoals whiskey. Veel mensen weten wel hoe je een Mojito maakt, maar wist je dat je ook prosecco kunt gebruiken voor een cocktail? Steeds meer ondernemers ontdekken de workshops waarbij je zelf cocktails leert maken. Dit is niet alleen een leuke manier om je team dichter bij elkaar te brengen, maar je werknemers kunnen op het volgende bedrijfsfeest ook nog eens de lekkerste cocktails maken!

Leuke activiteit voor je personeel

Ook zo benieuwd hoe je de lekkerste cocktails maakt? Wil je dit ook zelf kunnen? Ben je op zoek naar een leuke activiteit om met je personeel te bedanken voor hun harde werk? Dan zijn er in heel het land cocktail workshops te vinden, die zeker iets voor jou en je collega’s kunnen zijn! Door de juiste mix van een goede bartender, leuke instructies en natuurlijk de lekkerste cocktails, zorgt zo’n workshop ervoor dat dit bedrijfsuitje een onvergetelijke belevenis wordt!

Oorsprong van de cocktail

We zullen er waarschijnlijk nooit achter komen wie de cocktail heeft uitgevonden. Wat we wel weten is dat verschillende omstandigheden hebben meegeholpen aan het ontstaan van cocktails: verschillende alcoholhoudende en alcoholvrije dranken, nieuwsgierige mensen die graag iets nieuws wilden uitproberen en geschikte gelegenheden met deskundigen die originele en smaakvolle creaties maakten.

Korte introductie

Tijdens de meeste workshop die je kunt volgen, krijg je eerst een korte introductie over alle ins en outs over de cocktails. Zo’n workshop wordt natuurlijk geheel begeleid door een gespecialiseerde cocktail shaker, die jouw en je personeel alles kan bijbrengen over het maken van een lekkere cocktail.

Hoog entertainment gehalte

Gedurende gemiddeld 2 uur wordt de kunst van het cocktail shaken bijgebracht, iets dat normaal gesproken gepaard gaat met een hoog entertainment gehalte. Hierna is het aan je personeel om de heerlijkste cocktails te shaken, in no time te serveren en natuurlijk te proeven.

Alle grote steden van Nederland

Workshops ‘cocktails maken’ worden tegenwoordig aangeboden in alle grote steden van Nederland. Daarbij wordt dan gezorgd voor alle benodigdheden zoals de dranken, cocktail bar, bartenders, glaswerk, ijsblokjes, en vers fruit. Meestal is dit tot in de puntjes geregeld, zodat je alleen maar hoeft te genieten van jouw favoriete, zelfgemaakte cocktail en je je personeel elkaar nog beter kunt laten leren kennen.

De meeste cocktail workshops zijn te boeken vanaf 10 personen en bijna altijd heb je zelf inspraak over wat er geleerd wordt. Misschien werken er bijvoorbeeld mensen in je bedrijf die helemaal geen alcohol drinken, dan is het wel zo leuk als er ook aandacht is voor zogenaamde ‘virgin cocktails,’ drankjes zonder alcohol.

Previous «
Next »