WAT IS DE BESTE MANIER OM RELATIES EN MEDEWERKERS TE BEDANKEN?

  • Flex
  • Comments Off
relaties bedanken

De feestdagen staan voor de deur en het einde van het jaar komt langzaam in zicht. Dat betekent dat ondernemers aan de slag gaan met de jaarrekening, inventaris en doelstellingen voor het komende jaar. Ook is dit een periode van reflecteren en terugblikken. Wat ging goed, wat kon beter en op welke manier zijn successen gerealiseerd? Daarbij is het belangrijk om een blijk van waardering te tonen naar medewerkers, leveranciers, partners en andere relaties. Maar hoe doe je dat anno 2019? 

Lekker borrelen of een dagje weg

Je kunt op veel verschillende manieren je relaties en medewerkers bedanken voor hun inzet en harde werk. Zo is een kerstdiner of nieuwjaarsborrel een uitermate goede gelegenheid om werknemers, en eventueel hun partners, in het zonnetje te zetten. Doorgaans is de kerstborrel gericht op de interne mensen en eigen medewerkers. De nieuwjaarsreceptie wordt vaak gebruikt om externe relaties te informeren over behaalde successen en nieuwe bedrijfsplannen. 

Het komt ook voor dat organisaties ervoor kiezen om een evenement te organiseren voor hun medewerkers, leveranciers en business partners. Middels een netwerkbijeenkomst, dagje weg of teambuildingactiviteit worden alle aanwezigen bedankt voor hun inspanningen. 

Op traditionele wijze

Het wint geen originaliteitsprijs, maar is wel nog steeds super effectief: het relatiegeschenk! Wist je bijvoorbeeld dat 61% van de ontvangers hun cadeau langer dan een jaar in zijn/haar bezit heeft?

Dat is dus een mooie win-win situatie: je stuurt een fraai geschenk naar je relaties als bedankje én blijft top of mind

Het perfecte cadeau

Anno 2019 zijn er wel paar ongeschreven regels; we ontvangen graag duurzame relatiegeschenken. 

Dat kunnen producten zijn die herbruikbaar zijn, zoals drinkflessen of tassen, of artikelen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen. Daarnaast moet het een product zijn dat matcht bij je bedrijf en past bij je doelgroep. Nog steeds doen kantoorartikelen het erg goed omdat deze dagelijks gebruikt worden. Als je ervoor kiest om het voorwerp te bedrukken, let er dan op dat dit op milieuvriendelijke wijze gebeurt. 

Persoonlijke draai

Vergeet niet dat een persoonlijke benadering zorgt voor meer betrokkenheid. Stop er bijvoorbeeld een handgeschreven kaartje bij in een mooi vormgegeven envelop. Water- en scheurbestendige enveloppen zijn tijdens de wintermaanden geen overbodige luxe. Ook adviseren we om van tevoren goed na te denken over de boodschap die je wil overbrengen en wat je wil bereiken.  

Speech, speech, speech!

De drukste periode van het jaar zit erop. Jij, je collega’s en je leveranciers hebben fantastisch werk geleverd en tijdens een feestelijke afsluiting hef je het glas om te proosten. Het bedankwoord is ingestudeerd en je weet dat komende week een mooi presentje op de mat verschijnt bij alle relaties. Met een glimlach van oor tot oor zeg je: “Laat 2020 maar komen, cheers!”.  

1  Bron: Drukwerkdeal https://www.drukwerkdeal.nl/nl/blog/show/marketing/dit-is-waarom-relatiegeschenken-meer-impact-hebben-op-je-naamsbekendheid

Previous «
Next »