Recyclen op kantoor maakt verschil!

  • Flex
  • Comments Off

De meeste mensen recyclen thuis, maar door dit ook uit te breiden naar kantoor, kun je een nog grotere impact hebben op een beter milieu. Recycling heeft tal van voordelen, zowel voor je bedrijf als voor het milieu. Bovendien zijn recycling programma’s heel eenvoudig te implementeren; met slechts een kleine inspanning kun je een groot verschil maken. Er is echt geen reden om niet te recyclen. Dit duurzaamheidsaspect, kun je trouwens op verschillende manieren doorvoeren, ook door bijvoorbeeld te kiezen voor duurzame relatiegeschenken. Meer tips over recyclen en een duurzaam kantoor lees je in onderstaande blog.

Duurzame besparingen

Minder afval betekent lagere kosten en een beter milieu. In tijden zoals nu, waar duurzaamheid een belangrijk begrip is geworden, kan het echter ook gebruikt worden voor een gunstige uitstraling van je bedrijf. Laat jij duidelijk zien dat je als bedrijf duurzaamheid serieus neemt, dan kunnen potentiële klanten eerder geïnteresseerd zijn, en huidige klanten makkelijker te behouden zijn. Hen kun je bijvoorbeeld imponeren met een relatiegeschenk drinkfles. Hierdoor zijn zij niet meer aangewezen op plastic flessen en zien ze jou naam en of logo elke keer als ze een slok nemen.

Het recyclen van papier heeft nut!

Voor elke 1000 kilo papier die je recyclet, bespaar je heel erg veel water en 17 bomen. Recycling vermindert ook de druk op stortplaatsen. Dit is met name belangrijk voor materialen zoals kantoorelektronica, die gifstoffen bevatten die anders het grondwater zouden kunnen verontreinigen. Denk dus niet te licht over papier recycling. Vooral op kantoren waar dit veel gebruikt wordt, kan er een enorm verschil gemaakt worden!

Energiebesparingen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee

Energie besparen is zowel financieel als ecologisch gunstig. Als je ervoor zorgt dat jouw kantoorruimte goed is geïsoleerd, kun je besparen op de verwarmingskosten. Dit kan worden doorgevoerd door goed isolerend glas te laten plaatsen, maar ook een zo goed mogelijke isolatie van de muren.

Minder behoefte aan stripmijnbouw

Veel soorten elektronisch apparatuur bevatten edele metalen en andere nuttige materialen, bijvoorbeeld in hun printplaten en voedingen. Door dingen zoals oude computers te recyclen, kun jede behoefte aan milieubelastende mining van materialen verminderen. In plaats van nieuwe grondstoffen te moeten winnen, kunnen dan namelijk de grondstoffen uit oude apparatuur zoals computers en monitoren gebruikt worden!

Verbeterd bedrijfsimago door duurzame beslissingen

We noemden het al hierboven: consumenten willen graag weten dat de bedrijven waar ze kopen verantwoordelijk zijn voor hun daden en hun ‘footprint’ zo klein mogelijk willen houden. Op die manier kan de reclame voor jouw recycling inspanningen zelfs de klantloyaliteit vergroten. Recycling kan ook het imago bij werknemers verbeteren: als zij zien dat er op kantoor inspanningen worden geleverd, kan dit het moreel stimuleren, het personeelsverloop verlagen en de inspanningen van individuen thuis vergroten.

Door een recyclingprogramma op kantoor te starten, kun je ten volle profiteren van de voordelen van recycling. Doe dit dan ook meteen goed en denk na over recycling bakken en een inrichting van het kantoor die uw werknemers aanmoedigen om te recyclen, terwijl ze ook bijdragen aan de esthetiek van het kantoor.

Gebruik de interne communicatie zoals nieuwsbrieven, e-mail en kantoor posters om een eventueel nieuw recyclingsysteem te introduceren. Zorg er daarbij voor dat je overtuigende en boeiende taal gebruikt om het idee te introduceren. Zorg ervoor dat jouw medewerkers weten dat ze een echt verschil maken voor het milieu door hun steentje bij te dragen!

Previous «
Next »