Een zakelijk vestigingsadres is handig

  • Flex
  • Comments Off
zakelijk vestigingsadres

Een vestigingsadres is een aanrader voor iedere ondernemer. Of je nu net start of al een gevestigd bedrijf hebt. Waarom is een vestigingsadres zo handig? In dit artikel vatten we de belangrijkste info voor je samen.

Wat is een vestigingsadres precies?

Een vestigingsadres is een adres waar je officieel geregistreerd staat voor het ontvangen van je post. Dit staat ook bekend als:

Het gaat hierbij in principe dus alleen om het ontvangen van je post. Je bedrijfsactiviteiten voer je elders uit. Bijvoorbeeld gewoon thuis. Er zijn wel zakelijke postadressen die extra services bieden. Dat is meteen een van de voordelen.

De voordelen van een vestigingsadres

Welke voordelen levert een vestigingsadres jou als ondernemer precies op?

Extra diensten beschikbaar

Sommige locaties waar je je vestigingsadres kunt registreren, bieden ook extra services. Bijvoorbeeld een telefoonbeantwoording service. Dat kan handig zijn om jezelf tijd te besparen. Nu of in de toekomst.

Sommige locaties bieden je ook een ruimte waar je klanten of zakenrelaties kunt ontvangen.

Professionele uitstraling en prominente plaats uitkiezen

Met een vestigingsadres maak je een professionele indruk. Zeker als je een goed adres uitkiest. Met een kantoor in Amsterdam maak je bijvoorbeeld meer indruk dan een klein afgelegen dorpje dat niemand kent. Je maakt dan de indruk van een gevestigd bedrijf dat de boel goed voor elkaar heeft.

Je privacy waarborgen

Als je een eigen bedrijf hebt, weet je dat de scheiding tussen privé en zakelijk erg belangrijk is. Een vestigingsadres helpt je hierbij. Je klanten en zakenrelaties hoeven hierdoor niet te weten waar je woont. Dat is een fijn idee. Zeker als je onverhoopt te maken krijgt met een zakelijk geschil.

Vast vertrouwd adres

Met een KvK postadres, kun je je bedrijfsadres makkelijk hetzelfde houden. Ook als je zelf privé verhuist of op een andere locatie gaat werken. Deze continuïteit draagt bij aan je professionele uitstraling en het vertrouwen dat (potentiële) klanten in je hebben.

Kostenbesparing

Door gebruik te maken van een vestigingsadres, hoef je minder snel een eigen kantoorruimte te huren. Dat kan je enorm veel kosten besparen. Een eigen fysiek kantoor kan erg prijzig zijn. De kosten hangen natuurlijk af van de locatie.

Hierbij komt ook die professionele uitstraling weer om de hoek kijken: met een kantoor op een goedkope locatie maak je minder snel een goede indruk. Met een KvK postadres kun je een plaats uitkiezen die wel bijdraagt aan je professionele imago, zonder de bijbehorende hoge huurprijs.

Previous «
Next »