Zo kom je als ondernemer weer op koers

  • Flex
  • Comments Off
op koers komen ondernemer

Je bruist van de ideeën, hebt energie en geld geïnvesteerd, en toch loopt je onderneming net niet lekker. Je hebt wel klanten, maar iets meer zou fijn zijn. Of je bent al jaren ondernemer en bent op een punt beland dat je het even niet meer weet. En thuis? Ook daar merkt je omgeving duidelijk dat jij niet meer de gezelligste bent. Wat nu? In dit artikel lees je tips die je weer op de rit kunnen helpen.

Herken en erken

Blijf niet modderen! Het overkomt elke ondernemer, van starter tot zeer ervaren. Een eerste stap is herkennen dat je vastloopt en erkennen dat je daar hulp bij kunt gebruiken. Door het probleem te zien, geef je jezelf ook de kans om ermee aan de slag te gaan. Het delen van je zorgen kan al zorgen voor lucht en ruimte. Het is fijn om met vrienden of collega-ondernemers te praten, ook kun je contact opnemen met een ondernemerscoach Amsterdam om je te ondersteunen op punten waar je vast loopt. 

Doe even iets anders

Als ondernemer staan je gedachten altijd aan. Dit maakt het lastig om afstand te nemen om het grotere plaatje te zien. Denk klein, afstand nemen kan al door het maken van een wandeling, of een dag door een vreemde stad slenteren. Door los te komen van je dagelijkse praktijk kun je daarna weer met een frisse blik aan de slag. Met een plan richting nieuw succes!

Analyseer je huidige situatie

Kijk waar je staat. Wat gaat goed, wat wil je anders. Heb je invloed op de problemen die je ervaart? Maak voor jezelf een analyse, dit helpt je om gericht te kunnen werken aan mogelijke oplossingen. Ook hierbij kun je hulp inschakelen van een ondernemerscoach.

Maak een plan

Je hebt je analyse. Top. Vervolgens is het belangrijk om concrete stappen te zetten om de situatie te verbeteren. Herzie bijvoorbeeld je bedrijfsprocessen of focus je op een nieuwe marketingstrategie. Haalbare doelen stellen zorgt voor beweging en energie.

Inspiratie nodig?

Een ondernemerscoach kan je waardevolle inzichten bieden en met je sparren, zodat jij nieuwe perspectieven gaat zien. Een paar gesprekken kan al wonderen doen.

Zorg voor jezelf

En dan het allerbelangrijkste; zorg voor jezelf. Je legt als ondernemer ongetwijfeld de lat heel hoog. Ondernemen kan pittig zijn, zorg er voor dat je genoeg rust neemt en goed voor jezelf zorgt. Let op je voeding en beweging. Een gezonde geest in een gezond lichaam is veerkrachtig en veerkracht is iets wat jij als ondernemer zeker nodig hebt.

Dus sta even stil bij jezelf. Beter nu vertragen om het probleem te analyseren en een actieplan op te stellen, zodat je straks op volle stoom weer kunt ondernemen. 

Previous «
Next »