Zo haal je alles uit je netwerkbijeenkomst

  • Flex
  • Comments Off
netwerken

Succesvol netwerken kan behoorlijk moeilijk zijn. Met wie ga je in gesprek en hoe zorg je ervoor dat de netwerkbijeenkomst die je bezoekt leuk en interessant wordt? Toch kom je er als zelfstandige bijna niet omheen en is het enorm belangrijk om een netwerk op te bouwen. Gelukkig is netwerken ook erg leuk en doe je er vaak zinvolle contacten op. In dit artikel geven wij enkele tips waardoor jij alles uit je netwerkbijeenkomsten kunt halen en waardevolle contacten op kunt doen.

Bedenk wat het doel is van de netwerkbijeenkomst

Als jij naar een netwerkbijeenkomst gaat is het verstandig om te bedenken wat het doel is van de netwerkbijeenkomst. Wat wil je graag bereiken en welke mensen wil je ontmoeten? Als jij weet met wat voor mensen jij graag in gesprek gaat, kun je bijvoorbeeld het doel stellen om 3 mensen te spreken die aan jouw eisen voldoen. Dit zorgt vaak voor goede gespreksstof en een waardevol nieuw contact. Laat daarbij wel ruimte over om ook gewoon gezellig nieuwe mensen te ontmoeten, ook al lijkt daar soms niet direct iets uit te komen. Wie weet kunnen jullie toch iets voor elkaar betekenen!

Zorg dat je goed voor de dag komt

Op een netwerkbijeenkomst is het niet alleen belangrijk dat je met mensen in gesprek gaat, maar ook dat jij jezelf goed kunt presenteren. Zorg er daarom altijd voor dat jij er goed verzorgd uitziet. Neem bijvoorbeeld een van tevoren een douche, doe een smart casual outfit aan en zorg voor een lekker subtiel geurtje. Visitekaartjes drukken zodat je effectief kunt netwerken is ook een goede tip. Met een mooi en duidelijk visitekaartje deel jij eenvoudig jouw gegevens met anderen. Dit geeft de mogelijkheid om op een later tijdstip makkelijker contact met elkaar op te nemen. 

Bedenk een elevator story

Als jouw doel van de netwerkbijeenkomst duidelijk is en als jij verzorgd voor de dag komt is het tijd om je voor te bereiden op het voorstellen. Zorg er altijd voor dat je een elevator story klaar hebt staan. Een elevator story is een kort verhaal die je aan iedereen zou kunnen vertellen. Vaak blijft dit verhaaltje hangen, waardoor nieuwe contacten dit makkelijker aan anderen in hun netwerk door kunnen vertellen. In dit verhaal vertel je wat de voordelen zijn als mensen bij jou aankloppen en zorg je ervoor dat mensen interesse krijgen om jou om jouw visitekaartje te vragen. 

Previous «
Next »