4 type vlaggen om je bedrijfspand mee te markeren

  • Flex
  • Comments Off
vlaggen bedrijfspand

Als je een mooi bedrijfspand hebt, wil je ook dat het gezien wordt. Vlaggen geven extra elan aan je bedrijfspand en zorgen voor extra markering zodat je in het oog springt. Maar er zijn natuurlijk verschillende soorten vlaggen die je daarvoor kunt inzetten. We geven een aantal voorbeelden ter inspiratie.

Baniervlag: populaire vlag voor bedrijfspanden

Een veelvoorkomend type vlag bij bedrijfspanden is de baniervlag. Deze lange, smalle vlaggen kunnen gehesen worden in een hoge, rechtopstaande mast. Het voordeel van dit type vlag is dat de wind er wat minder mee kan spelen, waardoor de opdruk beter zichtbaar blijft. Uiteraard kun je zo’n vlag kopen met een zelfgemaakt ontwerp voor de opdruk. 

Rechthoekige vlag: mogelijkheid voor statement

Je hebt natuurlijk ook de ‘standaard’ rechthoekige vlaggen. Deze kun je ook aan een hoge mast voor je pand bevestigen. Je kunt zo’n vlag laten bedrukken met je eigen ontwerp, maar het is ook een goede gelegenheid voor een vlag die een statement maakt. Je kunt bijvoorbeeld de Nederlandse vlag kopen om vaderlandse trots uit te stralen, maar je kunt ook de regenboogvlag hijsen of de vlag van een ander land als je intensief samenwerkt met een bedrijf in het buitenland of wanneer je een buitenlandse zakenrelatie op bezoek hebt.

Beachflags: de ingang markeren

Wanneer je geen mast hebt en daar ook geen ruimte voor hebt bij je bedrijfspand, kun je ook de ingang van je bedrijfspand markeren met beachflags. Dit zijn smalle, hoge vlaggen met een afgeronde vorm aan de bovenkant die je op een voet plaatst of eventueel vastzet in de grond. Je kunt ze na sluitingstijd ook gemakkelijk weer weghalen en binnen neerzetten. Uiteraard kun je beachflags laten bedrukken met een ontwerp in je eigen huisstijl.

Kioskvlag: handig voor aan de gevel

Een alternatief is om een houder voor een korte vlaggenmast aan de gevel van je bedrijfspand te monteren. Een handig type vlag om hierbij te gebruiken, is de kioskvlag. De onderkant van een kioskvlag loopt parallel aan de grond. De vorm van de vlag kan je het beste vergelijken met de vorm van huis waarbij de punt van het dak niet in het midden maar aan één zijde zit. Het voordeel van deze vorm is dat de wind minder met de vlag kan spelen.

Alle bovenstaande vlaggen zijn een goede investering in het professionaliseren van de uitstraling van je bedrijfspand. Je wil immers graag dat het oog van voorbijgangers getrokken worden én dat je pand makkelijk te vinden is.

Previous «
Next »