• Homepage
  • >
  • ZZP
  • >
  • Wat zijn de hypotheekmogelijkheden als zzp’er?

Wat zijn de hypotheekmogelijkheden als zzp’er?

  • Flex
  • Comments Off
zzp hypotheek

Als ZZP’er is het niet altijd eenvoudig om een hypotheek te krijgen, maar natuurlijk niet onmogelijk. Zeker als je als zelfstandige kunt aantonen dat je succes hebt, kan je ongetwijfeld een oplossing vinden. Wat meer informatie over wat je kan verwachten onder bepaalde voorwaarden, is hier dan ook op zijn plaats!

De voorwaarden voor een goede hypotheek als ZZP’er

Het volgende overzicht geeft weer aan welke voorwaarden je als ZZP’er moet voldoen om een goede hypotheek te kunnen krijgen. Op die manier weet je wat je kan verwachten en haal je ook het beste uit je hypotheek!

1. Het belang van je succes als zelfstandige

Eerst en vooral is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je wel degelijk succesvol bent als bedrijf of zelfstandige. Als je al even als freelancers of ZZP’er werkt, dan zijn de kansen op een hypotheek meestal wel groot.

Hierbij kijkt men naar de nettowinst van je onderneming, die als basis wordt gebruikt. Afhankelijk van de bank wordt een andere methode gebruikt, maar vaak wordt het gemiddeld inkomen bepaald op basis van cijfers doorheen het jaar. Ook wordt soms beroep gedaan op de analyse van een accountant.

Daarbij hangt de succesbepaling van je bedrijf af van hoe lang je al zelfstandig bent. Zo zal bij een zelfstandige die nog maar twee jaar werkt ongeveer 75 % van het berekende inkomen meegenomen worden, terwijl dat bij langer dan drie jaar al vaak 100 % is.

2. Winst, winst, winst

De verstrekker van de hypotheek kijkt naar de winst die je hebt gemaakt als zelfstandige voor aftrek van belastingen. Daarbij wordt met de gemiddelde winst gerekend van de laatste drie jaar – tenzij de winst in het laatste jaar lager was dan het jaar daarvoor. Als dat zo is, dan neemt men dat jaar in berekening!

Een ZZP hypotheek: onmisbaar voor elke zelfstandige

Zeker voor zelfstandigen is het belangrijk beroep te kunnen doen op een goede hypotheek. Als zelfstandige zekerheid creëren is niet altijd eenvoudig, en het is dan ook de moeite waard om jezelf goed voor te bereiden.

Op die manier kan je de kansen op een goede hypotheek niet enkel verhogen, maar kan je ook meer uit je hypotheek halen eenmaal je die hebt. Een ZZP hypotheek komt in verschillende vormen, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Allemaal geven ze je echter de mogelijkheid om het zelfstandig zijn zoveel aangenamer en zekerder te maken!

Previous «
Next »