5 Tips voor je eigen bedrijfswebsite

  • Flex
  • Comments Off

Een succesvolle website maken is meer dan alleen informatie verzamelen en publiceren op internet. Het gaat voornamelijk over het beheren van inhoud van hoge kwaliteit, maar er zijn ook andere aspecten om rekening mee te houden. In dit artikel lees je enkele tips met betrekking tot het optimaliseren van jouw eigen bedrijfswebsite. 

Tip 1: Zet bezoekers aan tot actie. 

Jouw website bezoekers zijn niet voor niets op jouw website. Jouw website is zelfstandig in staat om een 24/7 leadgeneratie platform te zijn. Bezoekers zijn er op zoek naar informatie, om producten te kopen, om apps te downloaden, om boekingen te maken etc. Het is jouw taak om deze bezoekers aan te zetten tot actie. Daarvoor moet je duidelijke call to actions op jouw website verwerken. Zodat bezoekers jouw website niet verlaten en naar de concurrentie gaan. 

Tip 2: Denk aan de mobiele gebruikers. 

Jouw website dient zeer goed te werken op smartphones. Denk vooral in termen van gebruiksvriendelijkheid. Is de website makkelijk te navigeren, schalen afbeeldingen goed mee, en is de tekst nog goed leesbaar? Afhankelijk van jouw niche kan meer dan de helft van jouw website bezoeken afkomstig zijn vanaf smartphones en tablets. Het idee is dat wanneer je jouw website maakt, je rekening houd met de verschillende onderdelen op de pagina’s. Check en test daarom altijd jouw website op je eigen mobiele apparaten. 

Tip 3: Vermeld duidelijk de nodige contactgegevens. 

Je kunt het misschien niet voorstellen, maar er zijn nog steeds talloze bedrijven waarmee contact opnemen dramatisch verloopt. Niet goed bereikbaar zijn heeft haar gevolgen. Je moet het immers zo makkelijk mogelijk maken voor de klant. Want wanneer het te lang duurt zal de bezoeker naar de concurrent gaan waar het makkelijker gaat. Er zijn veel verschillende contact methoden om te gebruiken op je website. Denk aan e-mail, contactformulier en zelfs live chat. Er moet dus altijd een manier zijn waarop een een potentiële klant of klant 24/7 contact met jouw bedrijf kan opnemen. 

4) Links van en naar Sociale Media implementeren. 

Social media is een uitstekende manier om geïnteresseerde bezoekers naar jouw website te genereren. Via Social Media kan een persoon die van jouw website of merk houdt honderden of zelfs duizenden nieuwe bezoekers genereren wanneer een item viraal gaat. Het is erg 

belangrijk om jouw bezoekers of klanten de mogelijkheid te bieden om de inhoud van jouw website via sociale media te delen met hun netwerk. Denk aan het toevoegen van mogelijkheden om te liken en te delen via platforms zoals Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat, YouTube en LinkedIn. 

Tip 5: Gebruik van het begin een gebruiksvriendelijk systeem. 

Een eigen website maken kan op verschillende manieren. Veel ondernemingen laten hun website bouwen door een web design specialist. Maar, dat komt met een prijskaartje. Website maker tools zoals die van JouwWeb.nl zijn gemaakt voor ondernemers die voor weinig geld een goede website willen bouwen. Het fijne aan dergelijke systemen is dat het bedrijf achter de tool de hosting en beveiliging van jouw website beheert. Daarnaast bieden dergelijke tools vaak kant-en-klare templates, een gebruiksvriendelijke editor en diverse uitbreidingen die de functionaliteiten van je eigen website uitbreiden. 

Previous «
Next »