Zo vind je kantoorruimte die past bij jouw ambities

  • Flex
  • Comments Off

Ben je net met je bedrijf begonnen of wordt je huidige kantoorruimte te klein? Als je op zoek bent naar nieuwe kantoorruimte, is het goed om niet alleen te kijken naar je huidige wensen, maar ook naar toekomstige groei. Hoe vind je kantoorruimte die daarbij aansluit? Ontdek het hier.

Kies met zorg je locatie

Het is praktisch om je kantoorruimte in de buurt van je klanten te hebben. Dan hoeven zij niet ver te reizen als je een afspraak met elkaar hebt. Ontvang je eigenlijk geen klanten, maar ga je zelf regelmatig op pad? Dan is het praktisch als je je in een plaats vestigt waar je alle soorten van vervoer tot je beschikking hebt. Een kantoor in Amsterdam is daarbij een goede optie. Je hebt de snelweg altijd in de buurt, maar je pakt net zo gemakkelijk de trein. Daarnaast ben je in korte tijd op Schiphol als je naar buitenlandse zakenrelaties wilt vliegen.

Bepaal het budget voor je nieuwe kantoorruimte

Heb je bepaald waar je je wilt vestigen, dan is het tijd om te kijken welk budget je hiervoor hebt. Want het bedrag dat je aan huisvesting kunt besteden, is voor een deel ook van invloed op de kantoorruimtes waar je uit gaat kiezen. Het is dan de vraag of je een pand wilt kopen of gaat huren. Bij koop heb je het voordeel dat je het pand in bezit hebt, waardoor je in geval van waardestijging vermogen opbouwt. Het nadeel is dat je alle onderhoudskosten wel voor eigen rekening moet nemen. Dat heb je bij een huurpand dan weer niet.

Waar vind je geschikte kantoorruimte?

Op het internet vind je bij bedrijfsmakelaars een groot aanbod van kantoorruimtes. Je hebt daarbij veel keuze. Let daarbij ook op dingen die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Zoals goede internetsnelheid of een goed energielabel. Een pand midden in het centrum klinkt heel aantrekkelijk, zeker als je nog weinig personeel hebt. Maar wellicht is het verstandig om direct al rekening te houden met mogelijke personeelsuitbreiding. Daarvoor heb je voldoende parkeerruimte nodig en ook voor je zakelijke relaties is het handig als je ze bij een bezoek parkeerruimte kunt bieden. Daarnaast moet de kantoorruimte die je kiest, uit te breiden zijn bij eventuele groei.

Kijk daarom tevens naar het aantal vierkante meters dat je tot je beschikking krijgt. Kun je de ruimtes creëren die je voor de langere termijn nodig hebt? Dan sluit die kantoorruimte aan bij je ambities.

Previous «
Next »