Geretourneerde producten eenvoudig doorverkopen 

  • Flex
  • Comments Off

Heb je een eigen onderneming, zoals bijvoorbeeld een webshop of stenen winkel? Dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk topproducten verkopen aan je klanten. Zo zorg je voor een succesvol bedrijf dat er financieel goed voor staat. Helaas zijn klanten niet altijd blij met de dingen die ze kopen en dus moet je je altijd houden aan de geldende regels met betrekking tot retourneren. Ook kunnen er bepaalde producten zijn die helemaal niet verkopen. Wil je van deze (retour)producten af? Dan kun je ze vrij eenvoudig verkopen aan een opkoper. Op dit vlak zijn verschillende bedrijven actief, waaronder het Limburgse Zerostock. Zij kopen je voorraad op en zorgen er vervolgens voor dat de producten opnieuw worden verkocht. Zo kun jij je richten op je eigen werk. 

Wat zijn retourgoederen precies? 

Dit soort goederen kunnen allerlei producten zijn die klanten teruggestuurd hebben naar jouw winkel. Denk bijvoorbeeld aan kleding in de verkeerde maat of in een verkeerd kleurtje, maar ook aan producten met een verkeerd label of een verkeerde smaak. Daarnaast worden ook elektronische apparaten regelmatig geretourneerd. Dit kan zijn vanwege een defect, maar ook gewoon vanwege het feit dat de kleur of het design de klant niet aanspreekt. 

Waarom retourgoederen op laten kopen? 

Er zijn verschillende redenen om de retourgoederen van je bedrijf te laten opkopen. De belangrijkste reden is toch wel duurzaamheid. Je klant heeft een product bij je besteld, maar na ontvangst blijkt dat ze er toch niet blij mee zijn of het product zelfs niet eens nodig hebben. Ze sturen het terug en na een tijdje zit jij met een hele hoop retourgoederen in je magazijn. Je kunt ervoor kiezen om deze items opnieuw aan te bieden in je webshop of fysieke winkel, maar dan moet je weer speciale voorwaarden hanteren en ook moet je de producten voor een lagere prijs aanbieden. Door ze direct te verkopen aan een opkoper als Zerostock, bespaar je jezelf veel moeite en ook kun je je magazijn beter op orde houden. 

Welke producten kan ik laten opkopen? 

De meeste opkopers zijn vooral geïnteresseerd in volume. Meer producten betekent immers dat ze uiteindelijk meer kunnen overhouden aan de order. Hierbij maakt het niet uit om wat voor producten het precies gaat. Zo kun je elektronica, gereedschap en huishoudelijke apparaten, maar ook cosmetica en kleding laten opkopen. 

Previous «
Next »