Is jouw bedrijfsruimte duurzaam?

  • Flex
  • Comments Off

Duurzaamheid is een trend op dit moment die je veelvoudig terug hoort komen. Met name bedrijven investeren in groene energie en willen graag zo duurzaam mogelijk opereren. Ook voor jou is dit het moment om de omschakeling te maken, hoe zit het met de duurzaamheid bij jouw bedrijf? Als je de volgende zaken in orde hebt, ben je al goed op weg!

Isolatie

Een goede isolatie in het gebouw is zeer belangrijk om energie te besparen. Wanneer de isolatie niet goed is, moet je namelijk steeds meer stoken in de winter om de warmte binnen te houden. Des te groter het pand, des te groter het effect is. Sowieso doe je er goed aan om hr+ of hr++ glas te plaatsen als dat nog niet is gedaan.

Verlichting

Nog een goede stroomverbruiker die je kunt aanpakken is de verlichting in het pand. Tel maar eens uit hoeveel lampen er eigenlijk in het pand zitten. Ook al is een TL balk redelijk zuinig, je kunt nog meer besparen als je kiest voor een Led tl armatuur. Niet alleen is het wattage lager, de duurzaamheid is een stuk beter, je hoeft dus niet snel de lampen te vervangen. Op deze manier is de terugverdientijd ook best goed. Een Led tl armatuur is net als de traditionele variant zowel binnen als buiten te plaatsen en is beschikbaar in diverse uitvoeringen.

Hardware

Het is een goed idee om alle hardware eens te bekijken die in het bedrijf wordt gebruikt. Oude grote pc’s kunnen zo tussen de 100 en 200 watt aan energie verbruiken. Tel dat bij elkaar op bij een groot bedrijf met veel computers en zo heb je al een flink verbruik aan kWh. Je kunt investeren in kleinere pc’s die slechts tientallen watt verbruiken. Voor de meeste administratieve zaken is dit namelijk voldoende kracht om mee te werken. Maar kijk ook naar andere apparatuur in het bedrijf wat vervangen kan worden voor een betere en duurzame variant.

Energiebronnen

Ook doe je er goed aan om te kijken naar de bronnen van de opgewekte energie. Misschien maakt het bedrijf nog gebruik van fossiele brandstoffen. Kijk dan naar alternatieve bronnen zoals wind- of zonne-energie. Maak afspraken met energiebedrijven om zo te kunnen kijken wat de beste mogelijkheid is.

Previous «
Next »