De valkuilen bij een eigen bedrijf starten

  • Flex
  • Comments Off
valkuilen-eigen-bedrijf-starte

Elke maand komen er meer zelfstandig ondernemers bij. Mensen die niet langer in loondienst willen werken, mensen die zichzelf willen ontwikkelen of mensen die een idee hebben waarmee zij geld willen verdienen. Een eigen bedrijf starten is tegenwoordig niet zo moeilijk als dat het tientallen jaren geleden was. Maar juist omdat steeds meer mensen een bedrijf beginnen, zijn er valkuilen waar je zeker op moet letten voordat je de stap zet.

Te weinig kennis van de markt

Voordat je een eigen bedrijf begint, is het van groot belang dat je de markt kent. Wat is er nodig, wie zijn de grootste concurrenten en welke problemen heeft de markt die je op kunt lossen? Hoe meer informatie je verzamelt over de potentiële doelgroep en hoe meer cijfers je kunt analyseren, hoe makkelijker het wordt om een bedrijf te starten met een geweldig toekomstperspectief. Heb je weinig kennis van de markt? Begin dan geen bedrijf, maar verdiep je eerst in de getallen en actoren.

Geen of te weinig startkapitaal

Een fout die nog altijd veel gemaakt wordt door beginnende ondernemers is een ondiepe portefeuille. Ook wanneer je aan de slag gaat als zzp’er heb je een startkapitaal nodig. De eerste weken tot maanden zijn de inkomsten vaak te laag om geld uit het bedrijf te kunnen halen. Het bedrijf bouwt direct vaste lasten op in de vorm van contracten, abonnementen en licenties. Dat betekent dat je ook bij een bijzonder klein bedrijfje een startkapitaal moet hebben van minstens € 2500. Al is het alleen al om jezelf de eerste twee maanden in leven te houden. Zo kun je het geld dat je verdient met je bedrijf investeren in de volgende stappen die gezet moeten worden.

Slinkende motivatie

Wil je succesvol een eigen bedrijf starten? Dan heb je discipline nodig. Succesvolle ondernemers zijn een apart soort mens. Zij zien lessen in teleurstellingen, zijn niet bang om een avond door te werken en moeten beslissingen kunnen nemen binnen een fractie van een seconde. Vraag je daarom eerst eens af hoe het zit met jouw motivatie en doorzettingsvermogen voordat je kiest voor een eigen bedrijf starten. Ben je bereid om tot het uiterste te gaan? Dan schuilt er wellicht een succesvolle ondernemer in je!

Vermijd de valkuilen van het ondernemerschap

Veel mensen gingen je voor en besloten een eigen bedrijf te beginnen. Kijk vooral naar de mensen die direct faalden en de mensen die direct succesvol werden: hier kun je de belangrijkste lessen uit leren namelijk.

Previous «
Next »