Etiketten, onmisbare communicatie naar de klant

  • Flex
  • Comments Off

Ondernemers hebben tegenwoordig steeds meer aandacht voor het product of de dienst die zij verkopen. Het proces van de creatie, de marketing en de uiteindelijke verkoop worden steeds meer op de voorgrond gezet. Hier is vaak de meeste winst te behalen. Kan een product goedkoper gemaakt worden? Dan wordt de marge hoger. Kunnen de kosten gedrukt worden bij het aanbieden van diensten? Dan blijft er meer geld over. Maar het is niet verstandig om alle elementen binnen dit proces uit te kleden. Soms is het handig om iets meer te investeren om zo juist meer te verkopen. Etiketten zijn hierbij onmisbaar. Zij zijn dé communicatie naar de klant en spelen een steeds grotere rol bij de verkoopaantallen die behaald worden.

Het verkopen van producten: de waarde van informatie

Klanten die op zoek zijn naar een bepaald product, komen niet automatisch uit bij jouw product. Tegenwoordig beginnen de meeste zoektochten op het internet waar elke consument tal van producten tegenkomt. De gemiddelde winkel heeft de schappen ook behoorlijk vol staan met soortgelijke producten van verschillende fabrikanten. Hoe zorg je er dan voor dat de klant juist jouw product uit het schap haalt? Door een leuk design, een opvallende print en door gebruik te maken van duidelijke etiketten. Wat de consument tegenwoordig écht wil, is informatie.

Gebruikmaken van goede etikettering

Informatieverstrekking is een belangrijk onderdeel van de hedendaagse marketing. De consument wil weten wat de eigenschappen zijn van een autoband via het bandenlabel. Een klant wil weten welke ingrediënten in een pak koekjes zitten. En weer een andere klant wil weten wat de allergierisico’s zijn bij het aankopen van een bepaald energiedrankje. Etiketten zijn dé manier om de vragen van consumenten te beantwoorden voordat deze gesteld worden. Zo kunnen zij makkelijker kiezen voor jouw product en win je het van de concurrent die dit niet doet. En heb je zelf een winkel en wil je het makkelijker maken voor elke consument om prijzen en informatie te vinden? Gebruik dan DYMO-compatible etiketten (bekijk meer over deze etiketten) zodat het gemakkelijk wordt om alles snel te labelen.

Meer verkopen? Meer etiketten!

Informatie over prijzen, inhoud, eigenschappen en mogelijkheden zijn de manier om producten te verkopen aan het grotere publiek. Zeker in de hedendaagse maatschappij is het belangrijk om genoeg informatie te verstrekken aan de kritische klant. Brochures en flyers zijn daarbij niet optimaal aangezien dit geassocieerd wordt met risicowaarschuwingen. Probeer daarom de informatie eens goed (of op een leuke manier) te verwerken op een etiket zodat elke klant binnen een oogopslag kan zien dat jouw bedrijf wél denkt aan de behoeften die een klant kan hebben.

Klik hier voor meer informatie over de uitgebreide etiketten mogelijkheden van Etikettenkoning.nl

Previous «
Next »