3 taken die je als ondernemer beter kunt uitbesteden

  • Rogier
  • Comments Off
taken uitbesteden als ondernemer

Als zzp’er taken uitbesteden? Een prima idee!

Als zelfstandig ondernemer – met personeel, maar zeker ook zonder personeel – is het verstandig om bepaalde taken uit te besteden. Bepaalde taken uitbesteden als ondernemer heeft diverse voordelen. Maar, zo vraag je je misschien af: wat moet ik uitbesteden? Welke taken je het beste kunt uitbesteden als zzp’er, lees je in dit artikel. Met name drie taken uitbesteden als ondernemer zijn verstandig: de boekhouding uitbesteden, de acquisitie uitbesteden en het uitbesteden van de bouw en de SEO-optimalisatie van jouw website. Welke voordelen heb je als je kiest voor uitbesteden als zzp’er van deze drie aandachtsgebieden?

De voordelen van jouw boekhouding uitbesteden

Als je denkt Wat moet ik uitbesteden? dan is de boekhouding uitbesteden het eerste wat in je op zou moeten komen. Het uitbesteden van de boekhouding heeft diverse voordelen voor ondernemers. Het belangrijkste is dat je veel tijd bespaart. Tijd die je kunt besteden aan de corebusiness van jouw onderneming. Prettig is verder dat jouw boekhouder / accountant exact op de hoogte is van de meeste recente fiscale en juridische regelgeving rond boekhouden. Je hoeft je dus niet telkens in de ontwikkelingen op het gebied van boekhouding te verdiepen, want jouw boekhouder is van alle relevante informatie op de hoogte. Ten slotte is het mooi aan boekhouders dat ze als sparring partner kunnen meedenken over eventuele bedrijfsgroei door het benutten van fiscale voordelen of het veranderen van de financiële strategie.

Wat de acquisitie uitbesteden oplevert

De acquisitie uitbesteden is een tweede aandachtspunt voor beginnende of zelfstandige ondernemers. Acquisiteurs hebben een goed zicht op marktontwikkelingen en weten waar de groeikansen liggen. Ze kunnen je helpen bij het vergroten van je klantenkring, door in te spelen op de meest recente marktsituaties. Het uitbesteden van sales helpt je om een betere binding meet bestaande klanten te krijgen en nieuwe doelgroepen te werven als klant. Omdat je jezelf als ondernemer niet met deze tak van economische sport hoeft bezig te houden, houd je flink wat ruimte over voor andere zaken die de aandacht opeisen in jouw bedrijf.

Besteed het bouwen en onderhouden van jouw website uit

Het maken van een website en zorgen dat jouw site en webshop hoog in Google belanden, is voor veel zzp’ers een crime. Dit uitbesteden als zzp’er is dan ook een slim plan. Aan te raden is om meerdere ICT-experts met elkaar te vergelijken qua prijs en voorwaarden, omdat de prijsverschillen aanzienlijk kunnen zijn. Denk ook aan periodiek terugkerende kosten als hosting en eventuele updates. Met name op hostingkosten kun je veel geld besparen, dus kies kritisch!

Previous «
Next »