5 tips voor een opgeruimd en georganiseerd kantoor

  • Flex
  • Comments Off
tips opgeruimd en georganiseerd kantoor

Een goed georganiseerd en opgeruimd kantoor zorgt ervoor dat je productief aan de slag kunt. Ook is een georganiseerd kantoor erg praktisch voor als je iets nodig hebt. Zo kun je sneller dingen vinden die je nodig hebt. Lees in onderstaande artikel 5 tips voor een opgeruimd en georganiseerd kantoor.

Tip 1. Opruimmoment inplannen

Om je kantoor opgeruimd te houden is het van belang om minimaal 1x per week een opruimmoment in te plannen. Tijdens dit moment archiveer je belangrijke notities, zorg je voor een opgeruimde werkplek, verwerk je de facturen/documenten op je bureau en leeg je de vuilnisbakken. Door wekelijks je werkplek op te ruimen zorg je ervoor dat je beter kunt nadenken en dus ook productiever bent.

Tip 2. Organiseer je spullen

Tijdens het opbergen van je spullen is het belangrijk om rekening te houden met de prioriteit. Spullen die je regelmatig gebruikt berg je op binnen handbereik, terwijl andere spullen elders opgeborgen kunnen worden. Bijvoorbeeld in de lockerkast, schuifdeurkast of archiefkast.

Tip 3. Zorg voor voldoende opbergruimte

Investeren in opbergruimte op kantoor is ontzettend belangrijk. Heb je te weinig opbergruimte? Dan is het ontzettend lastig om alles georganiseerd te hebben. Zorg daarom voor voldoende archiefkasten of lockerkasten op kantoor. Deze schuifdeurkasten van OfficeCity zijn absoluut een aanrader om extra opbergruimte op kantoor te creƫren.

Tip 4. Gooi spullen weg

De kans is groot dat je bureau vol ligt met notities, waarvan je eigenlijk niet meer weet wat je ermee moet. Oftewel deze notities zijn eigenlijk nutteloos, maar je twijfelt erover om ze weg te gooien. Denk daarom goed na of iets weggegooid kan worden en gooi het bij twijfel weg voor een opgeruimde werkplek.

Tip 5. Gebruik een to do lijst

Niks is zo lekker als werkzaamheden afstrepen van een to-do lijstje. Een planner of to-do lijst zorgt ervoor dat je alle werkzaamheden, afspraken en aantekeningen altijd in de buurt hebt. Dagelijks een papier gebruiken houdt het overzichtelijk en georganiseerd.

Previous «
Next »