• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • Redenen om een energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen

Redenen om een energielabel voor je bedrijfspand aan te vragen

  • Flex
  • Comments Off
redenen energielabel bedrijfspand

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom een energielabel voor je bedrijfspand aanvragen verstandig is. Voor veel pandeigenaren is voldoen aan de labelplicht de belangrijkste reden om een geldig energielabel aan te vragen. Echter zijn er nog meer redenen te bedenken om direct een energielabel aan te vragen voor je bedrijfspand. Hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet!

Voldoen aan de verplichting

Bij verkoop en verhuur van een bedrijfspand is het sinds 1 januari 2015 voor pandeigenaren verplicht om over een geldig energielabel te beschikken. Voldoe je niet aan deze labelplicht, dan riskeer je een boete die kan oplopen tot duizenden euro’s. Een energielabel is verplicht voor: kantoorpanden, winkelpanden, horecapanden, medische panden, verkoopruimten, bedrijfsunits en bedrijfsverzamelgebouwen. Voldoen aan deze verplichting is een goede reden om direct een energielabel aan te vragen.

Er zijn overigens een aantal uitzonderingen op de labelplicht voor pandeigenaren. Zo is geldt de verplichting niet voor: beschermde monumenten, religieuze gebouwen, vrijstaande gebouwen kleiner dan 50 m2, tijdelijke gebouwen, onverwarmde gebouwen, fabriekshallen en opslagruimten.

Maatwerk energieprestatie advies

Om de energieprestatie van je bedrijfspand te bepalen is het nodig om een EPA-U adviseur in te schakelen. Deze energieprestatie adviseur voor utiliteitsbouw komt op locatie langs voor een fysieke opname. Vervolgens worden de genoteerde gegevens met betrekking tot de energieprestatie van je pand uitgewerkt tot een energieprestatie-rapport. In dit rapport vind je niet alleen het huidige energielabel, maar ook energiebesparende maatregelen die je kunt nemen voor een beter energielabel. Maatwerk energieprestatie advies van een specialist? Maak direct een afspraak bij Bedrijfsenergielabels.nl.

Gunstig voor verkoop/verhuur

Afhankelijk van het toegewezen energielabel kan een energielabel voor je pand gunstig zijn voor de verkoop of verhuur. Een energielabel geeft potentiële kopers en huurders inzicht in de energieprestaties van het pand. Krijgt het pand een gunstig energielabel? Dan is je pand natuurlijk interessanter voor kopers of huurders. Bedrijfspanden met een groen energielabel worden dan ook sneller verkocht en verhuurt.

Energielabel bedrijfspand nodig?

Overtuigd van een energielabel voor je bedrijfspand? Of voldoe je nog niet aan de labelplicht? Vraag gemakkelijk en goedkoop een energielabel voor je bedrijfspand aan via de website van Bedrijfsenergielabels. Dit bedrijf is BRL-9500 gecertificeerd en heeft jarenlange ervaring op het gebied van energieprestatie. Een nieuw geregistreerd energielabel is 10 jaar geldig.

Previous «
Next »