• Homepage
  • >
  • ondernemen
  • >
  • Altijd al een groen bedrijf willen beginnen? Hier zijn wat voorbeelden!

Altijd al een groen bedrijf willen beginnen? Hier zijn wat voorbeelden!

  • Rogier
  • Comments Off
Wanneer is een bedrijf groen

Tegenwoordig zijn consumenten net zo geïnteresseerd in maatschappelijk verantwoorde ondernemen als in de producten en diensten van een bedrijf. Dit is vooral goed nieuws voor eco-minded ondernemers. Wil je een bedrijf starten en tegelijkertijd het milieu beschermen? Onderstaande groene zakelijke ideeën helpen je daarbij!

Wanneer is een bedrijf groen?

Een bedrijf is groen wanneer het duurzame materialen gebruikt om zijn producten te maken. Bedrijven in de groene industrie streven ernaar zo min mogelijk water, energie en grondstoffen te gebruiken en tegelijkertijd de CO2-uitstoot te verminderen, of ze vinden manieren om deze materialen op hernieuwbare en milieuvriendelijke manieren te gebruiken. Deze zakelijke benadering minimaliseert de druk van het bedrijf op natuurlijke hulpbronnen en de bijdragen aan klimaatverandering. In sommige gevallen wordt afval dat ontstaat, hergebruikt als energie of grondstof.

Met een traditioneel bedrijfsmodel budgetteert een bedrijf grondstof budgetten, ontwerpprocessen en methoden voor dienstverlening of product distributie. Een groen bedrijfsmodel, zorgt voor voldoende inkomsten, maar geeft daarnaast prioriteit aan het minimaliseren van de milieu-impact van het bedrijf in plaats van het maximaliseren van de winst. Het kan een beperkt gebruik van fossiele brandstoffen inhouden, terwijl de nadruk wordt gelegd op de stroomvoorziening door middel van zonnepanelen en andere benaderingen om het energieverbruik drastisch te verminderen.

Hoe start ik een groen bedrijf?

Nu consumenten duurzaamheid belangrijk zijn gaan vinden, zijn er steeds meer groene bedrijven ontstaan, maar de problemen die klimaatverandering met zich meebrengt, vereisen veel oplossingen. Dus, om een ​​groen bedrijf te starten, moet je eerst een milieuvriendelijke service identificeren die niemand in de markt momenteel aanbiedt. Denk dan aan eco-minded mensen die je kent en die je zou kunnen vragen om je team te komen versterken. 

Hoe start ik een groen bedrijf

Welke bedrijven zijn milieuvriendelijk?

Milieuvriendelijke bedrijven kunnen merken voor kleding zijn, bedrijven die herbruikbare plastic flessen maken, milieuvriendelijke schoonmaakbedrijven, bedrijven die zonnepanelen installeren, een lokaal recyclingbedrijf en vele andere potentiële ondernemingen. Hieronder geven we een opsomming van potentiële groene bedrijven die je kunt beginnen.

Inkt vulbedrijf

Het starten van een inkt vulbedrijf voor print toners kan niet alleen een zeer winstgevende beslissing zijn, het kan ook een milieubewuste beslissing zijn. Je kunt je afvragen of het bijvullen van inktpatronen echt bijdraagt ​​aan het milieu, gezien de hoeveelheid papier die elk jaar wordt verspild. Door echter oude inktpatronen opnieuw te gebruiken, hoopt zich echter minder niet-biologisch afbreekbaar afval op op stortplaatsen. Papier is nog steeds nodig in het bedrijfsleven, maar lege cartridges niet.

Milieu publicaties

Als je van schrijven houdt, begin dan je eigen milieubewuste publicatie. Jouw acties kunnen een groot verschil maken in de wereld. Door populaire mythen te ontkrachten en de waarheid te delen over de wereld waarin we leven, kun je consumenten helpen te heroverwegen hoe hun acties de planeet beïnvloeden.

Milieuvriendelijke detailhandel

Beloningsprogramma’s voor consumenten zijn populair bij retailers en dit kan ook op een groene manier. Bij elke aankoop verdienen klanten bijvoorbeeld punten, die kunnen worden ingewisseld voor beloningen of een donatie aan verschillende milieudoelen. Elk verkocht product heeft hierbij ook een groene certificering van een derde partij of een gelijkwaardig ecolabel. Als je overweegt om een winkel te openen, overweeg dan om samen te werken met een bedrijf dat dezelfde waarden heeft als jou en je klanten en onderscheidt je op een groene manier.

Duurzame bouwmaterialen

Je zou de bouwsector misschien niet als duurzaam kunnen beschouwen, maar sommige bedrijven bieden nu gerecyclede materialen aan voor gebruik in projecten zoals bouw of infrastructuur. Zo zien we tegenwoordig dat bielzen en palen worden gemaakt van gerecycled plastic van consumenten- en industrieel gebruik in plaats van niet-duurzame materialen zoals staal en beton. 

Biologische catering

Een geweldige manier voor milieuvriendelijke foodies om hun passie voor eten en het milieu te delen, is door een biologisch cateringbedrijf te starten. Door lokale evenementen en zakenlunches te verzorgen met voedingsmiddelen met biologische en lokaal geteelde ingrediënten, scharrelvlees en veganistische, glutenvrije maaltijden, zul je zowel natuurliefhebbers als gezondheids- en welzijnsenthousiastelingen aanspreken. Zorg er echter voor dat je de impact op het milieu minimaliseert door plastic en papierwaren zoveel mogelijk te vermijden en voedselverspilling te composteren.

een groen bedrijf starten

Milieuvriendelijke schoonheidssalon

Als de schoonheidsbranche je passie is, start dan een schoonheidssalon die is goedgekeurd door moeder natuur. Biologische en veganistische haar- en schoonheidsproducten duiken overal op. Een manier om van deze trend gebruik te maken, is door een milieuvriendelijke schoonheidssalon te openen. Je kunt een kapsalon openen die volledig natuurlijke shampoos en conditioners gebruikt of een nagelsalon die milieuvriendelijke en veganistische middelen en spabehandelingen gebruikt.

Groene schoonmaakdiensten

Voor werkende ouders kan het schoonmaken van het huis onderaan de takenlijst staan. Zorg dat jij de groene oplossing voor hun huishoudelijke problemen bent door diensten aan te bieden die variëren van licht afstoffen tot zware taken zoals het schoonmaken van de keuken en badkamer, met alleen goedgekeurde, volledig natuurlijke en milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Breng een uurtarief in rekening of stel jouw eigen servicepakketten samen voor een vast bedrag. Vergeet niet dat de klanten je toegang geven tot hun huizen. Bouw een betrouwbare reputatie op bij mensen die je eerst kent voordat je reclame maakt voor vreemden.

Previous «
Next »