Bedrijfspand financieren; dit zijn jouw opties

  • Flex
  • Comments Off
bedrijfspand financieren

Wanneer jij als ondernemer het ideale bedrijfspand op het oog hebt, wil je snel duidelijkheid over jouw mogelijkheden om deze te financieren. Je eerste gedachte is waarschijnlijk om bij jouw bank te informeren. Maar wist je dat er meer mogelijkheden zijn voor het financieren van jouw bedrijfspand?

Of het nu om een loods, een bedrijfshal, winkel of horecabedrijf gaat, een bedrijfspand kan jouw onderneming vooruithelpen. Logisch dus dat je die kans niet wilt laten schieten. Maar het bedrag voor de aankoop heb je niet zomaar op de plank liggen, dus een hypotheek voor je bedrijfspand is nodig. En daar zijn meer opties voor dan je denkt. 

Eigen vermogen inzetten door overwaarde vrij te maken

Met de gestegen huizenprijzen hebben veel huiseigenaren meer vermogen dan ze denken. Het verhogen van de hypotheek op de eigen woning kan wellicht de benodigde liquide middelen opleveren die nodig zijn voor de aankoop van een bedrijfspand. Uiteraard zit hier een risico aan: dalen de huizenprijzen weer, dan kan je huis ‘onder water’ komen te staan. 

Daarnaast kan spaargeld (zakelijk of privé) ook uitkomst bieden. Vooral bij financieringen waarbij een deel eigen geld vereist is. 

Lenen van de verkoper

In sommige gevallen biedt een goed gesprek met de verkoper ook mogelijkheden. Misschien wil de verkoper niet de hele verkoopsom als cash op de bank krijgen en is het voor hem of haar voordelig om een deel van de verkoopsom als lening aan jou te verstrekken. Zo ontvangt de verkoper nog inkomsten uit renteopbrengst en is de deal toch gesloten. 

Zakelijke hypotheek via Mogelijk

Voor wie geen vermogende kennissen heeft én zeker wil weten dat de zaken goed geregeld zijn, is er nóg een optie. Bijvoorbeeld een zakelijke hypotheek van Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Deze financier heeft een unieke constructie waarbij aanvragen voor zakelijke hypotheken wordt voorgelegd aan een netwerk van particuliere investeerders. De investeerders kunnen erop rekenen dat de aanvragen door Mogelijk goed gescreend zijn op risico en rendement en ondernemers krijgen zo de kans om hun vastgoed ambities binnen hun bedrijf waar te maken. En vanzelfsprekend is alles goed geregeld. 

Hulp van vrienden

Misschien heb je in je omgeving mensen die vermogen hebben opgebouwd en op zoek zijn naar een goede investering. Het verstrekken van een lening aan jou met het vastgoed als veilig onderpand kan die persoon een leuk rendement opleveren. Voorwaarde voor een dergelijke constructie is natuurlijk wel dat je de dingen heel goed met elkaar regelt. 

Previous «
Next »