De 4 grootste valkuilen van een onderneming

  • Flex
  • Comments Off
valkuilen voor een onderneming

Financieren

Om tot iets te komen is geld voor het grote plaatje bijna altijd nodig. Men begint altijd met hoeveel hij of zij wilt verdienen. Maar dit werkt niet effectief, want je weet niet wat je gaat verdienen. Daarom moet je op zoek naar meer klanten die jou willen en gaat verdiensten samen te voegen. 

Hiernaast is het opmaken van maand, kwartaal en/of jaaraangiftes een dure uitgave voor de beginner. Leer deze vaardigheid, of vraag rond bij een kennis als hij of zij iemand zou weten om je te kunnen helpen. Veel informatie is ook te vinden via het internet aan de hand van filmpjes. Hierbij worden in de meeste gevallen ook de boekhoudprogramma’s afgebeeld.

Verzendkosten

Wanneer je als eenmanszaak begint, begin je meestal vanuit huis. Daarom is het opslaan van je materiaal en/of producten heel belangrijk. Daarbij is er niets minder leuk dan iets verkeerd versturen vanwege een niet geordende werkplek. Een tip hiervoor is het gebruiken maken van (adres)etiketten. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van dymo 99012 etiketten van crazylabels bespaar je in verzendkosten. 

 Eigen verzendkosten op producten kunnen ook worden gedrukt als er meer bestelt wordt dankzij schaalvoordelen. Zo blijven de verzendkosten dus extra laag voor jou.

Uitstellen

Een groot percentage slaagt niet in het blijvend runnen van een bedrijf. Dit komt vaak doordat men doelen blijft uitstellen tot het te laat is. Doorzettingsvermogen is altijd de sleutel tot succes wordt gezegd. Een grotere oorzaak is het willen starten en doorzetten binnen een onderneming. Want de voornaamste reden van een onderneming is de vrijheid, het eigen gezag, en het vermijden van de vaste werktijden. De wil om aan het normale leven te ontsnappen moet dus groot zijn. Na de wil komt het doorzettingsvermogen. Geef dus een droom nooit zomaar op wanneer het de eerste keer niet lukt. Het gaat er namelijk om hoe vaak je weer opstaat.

Uitbesteden

Wanneer men eenmaal het bedrijf fundamenteel goed heeft neergezet, kan men gaan uitbreiden. Bijvoorbeeld naar meerdere projecten tegelijkertijd of het internationaal verzenden en aanbieden van producten. Maar dit is lastig. Want durf je iemand te vertrouwen die dit voor je gaat doen. Op eigen kracht is dit lastig. 

Iedereen heeft een andere manier van aanpak, maar het uit handen geven van werk zorgt voor een lagere stress ratio. Wanneer dit net zo’n goede fundamentele waarde heeft zal het bedrijf de gewenste groei kunnen doormaken. De eerste stappen zijn daarom altijd eng, maar door het niet te doen zal je er nooit achter komen!

Previous «
Next »