• Homepage
  • >
  • werkplek
  • >
  • De aanstaande verbouwing is iets waar je al tijden naar uit hebt gezien

De aanstaande verbouwing is iets waar je al tijden naar uit hebt gezien

  • Flex
  • Comments Off
dakrand beveiliging

Het zal tijdelijk even voor wat ongemak zorgen, maar je bent razend enthousiast over de op handen zijnde verbouwing van je bedrijf. Sinds dat je je bedrijf een paar jaar geleden in het huidige pand hebt gevestigd, ben je al druk aan het fantaseren geweest over hoe je in de loop der tijd je werkruimte kunt uitbreiden en verbeteren. En nu volgende week de verbouwing van start gaat, is het dan eindelijk zover en kun je de ideeën en plannen die je gedurende de afgelopen jaren hebt gemaakt, eindelijk omzetten in realiteit. 

Een van de voornaamste veranderingen die je voor ogen hebt, is dat je je bedrijf een stuk duurzamer wilt gaan maken. Je bent een paar jaar geleden al overgestapt op groen energie en vorig jaar heb je de volledige verlichting in het gebouw laten vernieuwen en vervangen door energiezuinige led-verlichting. Iedere werknemer gebruikt zijn eigen koffiekop om de hoeveelheid afval te verminderen en met het plaatsen van de nodige planten in de verschillende ruimtes probeer je de lucht ook een stuk frisser te maken en wat leven op de werkvloer te brengen. 

Met een meer degelijke isolatie hoop je straks het energieverbruik nog een stuk verder te verminderen en je hebt ook een speciale recycle hoek op iedere verdieping voor ogen, waar je werknemers hun afval zoveel mogelijk kunnen scheiden. Speciale emmers in verschillende kleuren moeten het eenvoudiger maken om plastic, glas, papier en organisch afval van elkaar te scheiden, zodat je ook op de werkvloer een stuk bewuster kunt omgaan met het aldaar geproduceerde afval. 

De zonnepanelen die je op het dak laat installeren is voor jou een hoogtepunt

 De kers op de taart zijn echter de zonnepanelen die je op het dak gaat installeren. Na de nodige berekeningen heb je uitgerekend dat je behoorlijk wat energie kunt uit besparen met de installatie van 12 verschillende panelen. Je hebt een plat dak waar je heel gemakkelijk  de nodige zonnepanelen kunt laten installeren en op deze manier nog extra kunt bijdragen aan minder energieverbruik en het opwekken van extra groene energie. 

Voordat het echter zover is, zul je nog wel de nodige maatregelen moeten treffen. Net zoals je elders in je bedrijf de nodige voorbereidingen treft om de verbouwing zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, moet je ook aan de slag op het dak om een zo veilig mogelijke werkomgeving te creëren. Je wilt er daarom zeker van zijn dat je straks een goede dakrandbeveiliging geïnstalleerd hebt, zodat de vakmensen die gedurende een flink aantal dagen bezig zullen zijn met het plaatsen en het installeren van de nieuwe zonnepanelen, probleemloos en veilig kunnen werken. 

Om zonnepanelen veilig op hoogte te installeren is dakrandbeveiliging een must

De dakveiligheid specialist is een uitstekende partner die jou kan voorzien van alles wat je nodig hebt. Het werken op grote hoogtes brengt natuurlijk de nodige risico’s met zich mee. Werkzaamheden op het dak hoeven echter geen dagelijkse gevaarlijk tocht naar boven en beneden te worden, zolang je jezelf ervan verzekert een degelijke dakrandbeveiliging geïnstalleerd te hebben. 

Op een veilige en verzorgde locatie, kunnen je werknemers vervolgens een stuk efficiënter werken, aangezien ze zich geen zorgen hoeven te maken over de risico’s die het werken op een dak met zich meebrengt. Dit garandeert vervolgens een hogere productiviteit. De installateurs kunnen iedere probleemloos het dak op, zonder dagelijks rekening te houden met allerlei veiligheidseisen om hun werk te kunnen uitvoeren. Een goede dakrandbeveiliging helpt jou daarom om je werk grondig en spoedig te kunnen laten uitvoeren, zodat het overstappen op door jou zelf opgewekte energie, iedere dag een stukje meer dichterbij komt.

Previous «
Next »