Steeds meer mensen beleggen online in cryptocurrencies

  • Flex
  • Comments Off

Steeds meer mensen beleggen in cryptocurrencies

De maatschappij is al lang niet meer dat het vroeger was. De ontwikkelingen binnen de technologische wereld en alles dat erbij komt kijken, hebben ervoor gezorgd dat we steeds vaker gaan steunen op het internet om zaken zelf af te handelen, of voor ons te laten afhandelen. Ook geld is al lang niet meer enkel briefjes en munten: er bestaan nu ook zogenaamde cryptocurrencies.

Cryptocurrencies zijn munteenheden die louter virtueel zijn, maar wel gebruikt kunnen worden om echte producten of diensten mee te kopen. Het is maar normaal dat, naarmate het internet en de mogelijkheden ervan steeds groter en uitgebreider werden, ook geld een toonaangevende rol zou aannemen binnen deze online leefwereld. En cryptocurrencies zijn daar het bewijs van. Maar wat is een cryptocurrency nu precies, en hoe wordt zo’n munteenheid gebruikt? Wat meer informatie hierover is wel belangrijk.

Wat is een cryptocurrency?

Een cryptocurrency is dus een virtuele munteenheid, die niet in echte briefjes of munten gebruikt kan worden. Het gaat dus om geld dat niet écht zichtbaar is, maar waarmee men wel allerhande zaken kan doen, zoals producten kopen of aandelen kopen op aandelenkopen.nl. Hoewel een cryptocurrency aan de ene kant erg veilig is – omdat je het op het eerste zicht niet echt kunt verliezen – is het nadeel dan weer dat het gemanipuleerd kan worden. Voorbeelden van cryptocurrencies zijn onder andere Bitcoin, Ethereum en Ripple. Gebruikers van dergelijke munteenheden, en dit is deels waarom ze zo populair zijn, zijn altijd gelijkwaardig en beschikken over meer financiële vrijheid.

Waarvoor kan je cryptocurrencies gebruiken?

Een cryptocurrency is dus in zekere zin precies zoals digitaal geld, maar het biedt heel wat meer mogelijkheden dan het geld dat je op je bankrekening hebt staan. Zo kan je er als gebruiker van alles en nog wat mee doen, volledig vrij en ongecontroleerd. Het internet is immers een plaats waar onmogelijk alles in het oog gehouden kan worden, en dat maakt een cryptocurrency dan ook zo handig.

Of je nu aandelen wil kopen op aandelenkopen.nl, wil beleggen of gewoon wil sparen, cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ripple maken het mogelijk. Het virtuele karakter van de munteenheid neemt veel van de beperkingen waar gewone munteenheden wel mee te maken hebben, weg. Het resultaat is een virtuele munteenheid met een emancipatorisch karakter dat de gebruiker zelf, en niet de tussenpersoon of andere instanties, de controle geeft over het geld en wat er precies mee gebeurt.

Previous «
Next »