De bitcoin zit in zijn dalingscurve, onderneem nu!

  • Rogier
  • Comments Off
online je bitcoins bestellen via ideal

Er heerst een hoop onrust in de bitcoin markt. In een periode van 30 dagen tijd is de bitcoin gedaald naar maar liefst 44% en lijkt de bodem in zicht. Maar de wereld van bitcoin is natuurlijk veranderlijk als het weer, en volgens kenners is er nog hoop.

De extreme daling van het afgelopen jaar

Bitcoin blaast zijn hoognodige stoom af na een turbulent jaar. Afgelopen maand brak de cryptomunt voor het eerst in zijn geschiedenis door de $5000 grens heen. Afgelopen week daalde de koers zelfs naar ongeveer $3.300, waardoor de cryptomunt op het laagste punt van 2018 terecht kwam. Toch lijkt de koers weer iets te draaien met een opwaartse beweging tot $3.600.

Geef het wat tijd

Volgens bitcoin-expert en topman van Galaxy Digital, Michael Novogratz, zitten we momenteel nog even vast, maar is dat zeker geen reden om het geloof in de bitcoin op te geven. Het is een kwestie van wachten op instellingen die uiteindelijk de bitcoin zullen accepteren en omarmen. Zodra dit het geval is, kan de bitcoinprijs enorm aan trekken, en dan kan het snel gaan volgens Novogratz.
Met deze tendens in het vooruitzicht ziet Novogratz de eerste twee kwartalen van 2019 als de periode waarin de bitcoin zomaar weer in een exponentiële lift zou kunnen komen. Meer en meer serieuze instellingen zien de bitcoin als een kans en letten niet op de huidige waardedaling maar zijn vooral geïnteresseerd in de technologie. Neem bijvoorbeeld stichtingen van de Amerikaanse universiteiten Yale, Harvard en Stanford, die zich niets aantrekken van de scepsis over digitale munten en ertoe zijn overgegaan om te investeren in cryptofondsen.

Koop verstandig

Ondanks de daling van het afgelopen jaar is er nog veel interesse in bitcoin en dan in het bijzonder de blockchaintechnologie die, als we de kenners moeten geloven, nog altijd voor een revolutie gaat zorgen. Geduld is een schone zaak, zo luidt het spreekwoord. Wil jij bitcoins kopen? De aanschaf hiervan is alles behalve ingewikkeld, je kunt online je bitcoins bestellen via ideal. Maar kijk wel uit, want we kunnen niet ontkennen dat de waarde van de digitale munt ontzettend schommelt. Niemand heeft een glazen bol, we kunnen slechts speculeren. Dus wanneer je ze aanschaft, doe dit dan alleen met geld dat je echt kunt missen. Stop niet teveel risico in te grote bedragen, maar houd het klein.

Previous «
Next »