De opmars van e-learning en blended learning

  • Flex
  • Comments Off
elearning

Leren is allang niet meer met een te grote groep in een te klein lokaal naar een specialist luisteren. Leren doe je tegenwoordig namelijk altijd en overal, sinds iedereen in meer of mindere mate weet wat e-learning, webbased training en blended learning is. Een studie of training gaat tegenwoordig voor het grootste deel met behulp van de tablet, de computer en de smartphone.

E-learning is meer effectief

E-learning stond vroeger nog voor een flitsende PowerPointpresentatie of het gebruik van een destijds revolutionair digitaal boek. Dat de tijd bepaald niet stil heeft gestaan blijkt wel uit het feit waar het moderne e-learning voor staat: video’s, animaties en het maken van AR en VR. E-learning is daarom ook bijzonder afwisselend en gewoon leuk om te doen. E-learning kent ook een bewezen groter leerrendement bij herhaling. In combinatie met praktijkopdrachten, klassikale training of bijvoorbeeld performance management is e–learning bovendien meer effectief. Dat deze manier van leren binnen zowel het onderwijs als binnen het bedrijfsleven aan een opmars bezig is, verbaast dan ook helemaal niemand. Een e-learning app laten maken is dan ook beslist geen gek idee. De app is leidend in de te volgen studie.

Blended learning: combinatie van traditioneel en online leren

Blended learning, wat is dat precies dan? Blended learning is een combinatie van traditioneel leren en online leren. Hiermee krijg je afwisselend face-to-face te maken met een trainer en speel je daarna thuis een online quiz. Je laat een blended learning app maken waarop de te volgen leerweg aangegeven wordt en via de app (met daarop je persoonlijke buddy) krijg je bovendien ondersteuning op de werkvloer. Blended learning staat dus voor altijd en overal leren en dat op alle denkbare manieren. Via ervaren deskundige learning specialisten zijn blended learning trajecten te ontwikkelen en te implementeren. De trajecten kunnen zowel groot als klein zijn, zoals ze ook of nationaal of internationaal kunnen zijn.

Previous «
Next »