Dit is waarom jij een bedrijfspand moet huren!

  • Flex
  • Comments Off
whaveanyspace

Kantoorpand huren voordeliger dan aankoop van werkruimte

In deze moderne tijd is een bedrijfspand kopen voor veel ondernemers een te dure optie. Zeker als je zzp’er bent in een markt die alle kanten kan opschommelen en dan weer aantrekt of terugloopt, is een flexibele werkplek huren een prima oplossing. Door te huren, kun je gemakkelijker inspringen de veranderende markt, maar bespaar je ook op de bedrijfsvestigingskosten. Een groeiend aantal bedrijven en zelfstandigen zonder personeel kiezen daarom voor een full service kantooroplossing en huren voordelig een kantoorruimte bij de verhuurder WehaveAnyspace.com.

Voor- en nadelen van een kantoorruimte kopen

Wie een kantoorruimte besluit te kopen, dient van tevoren god na te denken over de precieze voordelen en nadelen van de aankoop van een eigen bedrijfs- cq. kantoorpand. Wanneer je voldoende eigen vermogen hebt, is het kopen van een kantoorpand of kantoorruimte mogelijk. Voordeel is dat je niet afhankelijk bent van de verhuurder en zelf bepaalt hoe lang je in het pand blijft. Ook kun je intern het pand verbouwen als dat wenselijk is. En verder bouw je natuurlijk op de langere termijn vermogen op, omdat vastgoed in de loop der jaren meer waard wordt. Dit geld kun je later vast goed gebruiken, bijvoorbeeld voor je pensioen. Een van de nadelen van kopen is dat je vandaag de dag een flink bedrag moet investeren bij de aankoop, anders krijg je tegenwoordig geen hypotheek. Geld dat je dus niet aan jouw bedrijfsvoering kunt besteden. Verder draai je als eigenaar op voor onderhoud en schoonmaak van het kantoor, wat niet alleen financiële kosten met zich meebrengt, maar ook tijd en energie kost.

De plus- en minpunten van het huren van werkruimte

Huren van een werkruimte is ook een optie. Pandhuur heeft de nodige voordelen. Een van de belangrijkste is dat je geen geld hoeft te investeren en een kantoorpand op maat kunt huren. Ruimte die je niet nodig hebt, zoals vergaderruimte, kun je apart huren als dat gewenst is. Je bent als huurder van kantoorruimte dus enorm flexibel. Heb je tijdelijk meer werkruimte nodig, dan kun je dat veelal snel regelen via een goede verhuurder. Weer een ander pluspunt van het huren van bedrijfs- of kantoorruimte is het feit dat je je niet met randzaken bezig hoeft te houden.Onderhoud, schoonmaken en zelfs de inrichting en/of een receptionist erbij kunnen flexibel georganiseerd worden. Als nadelen van huren geldt het feit dat je de kantoorruimte niet kunt verbouwen en gebonden bent aan de contractvoorwaarden en termijn van de verhuurder.

Previous «
Next »