• Homepage
  • >
  • ondernemen
  • >
  • Dit komt erbij kijken als je een eigen wagenpark voor je bedrijf gaat opbouwen

Dit komt erbij kijken als je een eigen wagenpark voor je bedrijf gaat opbouwen

  • Flex
  • Comments Off
wagenpark opbouwen

Het kopen en beheren van een wagenpark voor je bedrijf is iets ingewikkelder dan het hebben van slechts één of twee voertuigen. Met dit in gedachten is het essentieel om de juiste beslissingen te nemen om ervoor te zorgen dat je het meeste eruit haalt bij de aanschaf en het beheer van een wagenpark en de kosten in toom houdt. Bij het opzetten van een wagenpark komen namelijk een hoop zaken kijken, en dat op verschillende belangrijke gebieden. Hoe ga je het onderhoud regelen? Wil je gebruik maken van een GPS volgsysteem voor jouw wagenpark? Hoe ga je de wagens verzekeren?  Bij de verzekering vrachtwagen komen bijvoorbeeld weer hele andere dingen om de hoek dan bij de verzekering van auto’s. De antwoorden op deze, en vele andere vragen met betrekking tot een eigen wagenpark vind je hieronder.

Koop je alle voertuigen tegelijk?

Wil je een heel wagenpark in één keer aanschaffen of wil je je bestaande voertuigen uitbreiden? Als je een aantal auto’s, busjes of vrachtauto’s tegelijk koopt, heb je zeer waarschijnlijk activafinanciering nodig, of een lening van een bank om de aankoop te kunnen financieren. Hierdoor kun je meestal een behoorlijke korting krijgen van de leverancier en voor een wagenpark dat aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Houd rekening met de verzekeringen

Ben je je ervan bewust dat een van de belangrijkste kostenvoordelen van het hebben van een wagenpark met meerdere voertuigen is dat je meestal een aanzienlijke korting op verzekeringen kunt krijgen? Zeker ten opzichte van het afsluiten van individuele voertuigverzekeringen door een wagenparkverzekering af te .

Je kunt het je nog gemakkelijker maken door een verzekering voor elke bestuurder te hebben binnen specifieke parameters, de bestuurders moeten bijvoorbeeld minimaal een bepaalde leeftijd hebben en minder dan een bepaald aantal strafpunten hebben op hun rijbewijs. Kortom: als je meerdere verzekeringen tegelijk afsluit kan dit een stuk voordeliger dan losse verzekeringen.

Een wagenpark financieren

Als je meerdere voertuigen koopt, is het misschien niet altijd mogelijk om ze allemaal van tevoren te betalen en daarom is het een goed idee om ze te financieren. Het is tegenwoordig eenvoudig om autoleningen online te vergelijken (ook zakelijk), of je kunt rechtstreeks naar verzekeraars gaan om goede deals af te sluiten.

Ga je de voertuigen bestickeren in jouw huisstijl?

Een manier om te profiteren van het hebben van een wagenpark, is er zeker van te zijn dat de bedrijfsgegevens in jouw huisstijl op de auto’s en bestelwagens zijn geplakt. Op deze manier ben je er zeker van dat je wat gratis reclame ruimte hebt. Immers, elke keer als de wagens rondrijden zien mensen jouw bedrijfsgegevens. Het is heel eenvoudig om te doen en zal altijd de moeite waard zijn. Zorg er echter voor dat je niet te veel informatie op de wagens plaatst, anders kan het verwarrend worden, aangezien veel mensen het voertuig slechts heel even zullen zien als deze langs rijden. Zorg ook dat de bestickering de juiste, herkenbare stijl heeft!

Hoe ben je van plan om het autopark te onderhouden?

Onderhoud aan een wagenpark is essentieel. Eventuele storingen of problemen zullen kostbare tijd kunnen kosten, met personeel dat vast komt te zitten, wat jou geld kost terwijl ander werk gedaan zou kunnen worden. Het is van cruciaal belang dat je een systeem opzet voor regelmatig voertuigonderhoud; er zijn zelfs regelingen waarbij je een vast bedrag afspreekt om al de service en het onderhoud te laten verzorgen.

Het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat werknemers een systeem hebben voor het controleren van het voertuig dat ze besturen en verplicht zijn om eventuele problemen onmiddellijk te melden om de onderhoudskosten laag te houden.

Heb je vragen of twijfels over het verzekeren transportmiddelen in het wagenpark, twijfel dan niet en neem contact op met Buro Nomden, zij hebben jarenlange ervaring op het gebied van auto- en vrachtwagen verzekeringen. 

Previous «
Next »