Tips om je volledig te kunnen richten op je core-business

  • Flex
  • Comments Off
core business

Als ondernemer ben je jouw bedrijf gestart om te doen wat je graag doet en waar je goed in bent. Met het product of de dienst die je levert, wil je het verschil maken en dat doe je goed. Toch komen er bij het ondernemen ook heel wat zaken kijken die je minder leuk vindt of waar je misschien niet heel erg goed in bent. Facturen maken is zo’n klusje waar veel ondernemers niet echt dol op zijn, maar betalingen van klanten zijn natuurlijk nodig voor het voortbestaan van je onderneming.

Factureren, het kost je hopen tijd

Nadat je een product of dienst verkocht hebt, is het tijd om je klant de factuur met het verschuldigde bedrag toe te sturen. Facturen moeten aan enkele regelgevingen voldoen en ze moeten er ook professioneel uitzien en mogen geen fouten bevatten. Een klusje waar al snel heel wat tijd in kruipt. Tijd die je niet kan inzetten voor de core-business van je bedrijf. Of je moet er zelf je kostbare tijd aan spenderen of je moet er iemand voor in dienst nemen of je moet gaan samenwerken met een externe partner? Nee, gelukkig bestaan er andere manieren die je tijd besparen en geen grote investering vormen.

Het kan ook makkelijker en vooral sneller

Waar veel ondernemers nog werken met Excel of Word om facturen te maken, bestaan er veel beter mogelijkheden. Facturatiesoftware laat je toe om snel, correct en professioneel facturen op te maken. Hiermee haal je tal van voordelen in huis die je voorheen niet voor mogelijk achtte en het maken van je facturen wordt zo nog slechts een opdracht van beperkte tijd en moeite.

De voordelen

  • Tijdbesparend. De facturatiesoftware laat je toe verschillende databanken van je bedrijf aan elkaar te linken om zo in geen tijd de juiste gegevens aan de juiste factuur te koppelen. De tijd die je hiermee bespaart, kan je gebruiken voor je core-business en de groei en bloei van je onderneming.
  • Minder kans op fouten. Omdat de software zo ontwikkeld is dat hij de verschillende databanken aan elkaar koppelt, ben je er zeker van dat de juiste klant de juiste factuur krijgt toegestuurd. Bovendien worden bedragen en BTW-bedragen automatisch uitgerekend en kunnen zo ook hier geen fouten in sluipen.
  • In regel met de fiscale wetgeving. Facturen moeten bepaalde gegevens bevatten zoals jouw eigen ondernemingsgegevens, een factuurnummer en de gegevens van jouw klant. Door de facturatie te automatiseren, heb je hier zelf geen omkijken meer naar en wordt niets nog over het hoofd gezien.
  • Een makkelijke manier voor het voeren van de boekhouding. Omdat alle facturen op eenzelfde manier werden opgesteld, kan je makkelijker en sneller je bedrijfsboekhouding bijhouden. De dienst boekhouding of de boekhouder zullen er vast ook de voordelen van zien.
  • Eenvoudig beheer van onbetaalde facturen. Dankzij het programma zie je onmiddellijk welke facturen nog zijn blijven openstaan na vervaldatum en kan je die klanten vervolgens een herinnering sturen om zo alsnog aan je betaling te raken.

Een investering die zichzelf terugverdient

Het aankopen van facturatiesoftware mag dan wel een kost met zich meebrengen, het is een kost die je in zeer korte tijd kan terugverdienen omdat je bespaart op tijd en personeel.

Previous «
Next »