Eenvoudig en snel online boekhouden: hoe pak je dat aan?

  • Flex
  • Comments Off
boekhouding uitbesteden

Een goede online boekhouding is zowat onmisbaar voor de meeste bedrijven tegenwoordig, omdat er nu eenmaal veel voordelen aan verbonden zijn. Dat wil niet zeggen dat er geen uitdagingen bij komen kijken, want in het geval van een grote onderneming kan de online boekhouding aardig wat werk en tijd in beslag nemen.

Hoe zorg je er nu voor dat je online boekhouding goed verloopt? Hieronder alvast enkele handige tips!

5 tips voor een betere online boekhouding

1. Vaste prijzen hanteren

Als je online je boekhouding doet, is het vaak niet meer nodig om tarieven te baseren op het aantal uren dat je werkt. Dit is vooral een belangrijk punt om rekening mee te houden voor bijvoorbeeld eenmanszaken. Vaste prijsafspraken maken het een stuk gemakkelijker, omdat je dan precies weet wat de klant kan verwachten. Daarbij wordt het bepalen van prijzen en tarieven op die manier een stuk minder tijdrovend.

2. Sla je boekhouding veilig op

Als je online je boekhouding doet, bestaat het risico dat je gegevens verliest. Check dus altijd of je gegevens via een veilige verbinding doorgestuurd en opgeslagen wordt. Onderzoek ook hoe je data versleuteld wordt, zodat enkel jij en eventueel je boekhouder er toegang tot hebben.

3. Controleer je afhankelijkheid van de nodige software

Is de gebruikte software voor je boekhouding nog interessant als je plots meer bedrijfskosten hebt of juist meer winst maakt? Doe onderzoek naar de schaalbaarheid van de digitale oplossing die je gebruikt, zodat je er meer uit haalt.

4. Besteed je boekhouding uit

Veel ondernemers kiezen ervoor om hun boekhouding uit te besteden aan een professional. Daar zijn enkele voordelen aan verbonden:

  • Je hebt zelf meer tijd over voor je core business
  • De kans op fouten is kleiner
  • Je maakt optimaal gebruik van alle fiscale kansen

Daarbij geniet je van gedegen advies bij complexe boekhoudkundige materie, wat je bedrijfsvoering en financiële situatie alleen maar verbetert.

5. Maak de connectie met je bankrekening

Het goede nieuws? Tegenwoordig is het vaak mogelijk om een bankrekening aan een online boekhoudprogramma te koppelen, waardoor betalingen sneller verlopen en je ook altijd een duidelijk en actueel zicht hebt op zowel je inkomsten als betalingen. Houd er rekening mee dat dergelijke programma’s niet met elke bank verbonden kunnen worden, dus onderzoek eerst of dat wel lukt.

Vertrouw op een online boekhoudprogramma

Boekhouding was vroeger een stiel apart en hoewel je de waarde van een goede boekhouder zeker niet mag onderschatten, bestaan er tegenwoordig heel wat alternatieven. Denk maar aan software van kleisteen.nl, waarmee je gemakkelijk en snel zelf je boekhouding doet en dus heel wat tijd en geld bespaart!

Previous «
Next »