Dit heb je nodig als je een winkel wilt openen

  • Flex
  • Comments Off
winkel openenen

Denk je erover om je eerste winkel te openen? Wat je ook van plan bent te verkopen, je hebt veel verschillende dingen nodig om die winkel te kunnen laten draaien en er professioneel en gastvrij uit te laten zien voor klanten. Hieronder vind je een checklist met items waarmee je aan de slag kunt bij het oprichten van een winkel.

Kassa en pin systeem

Het belangrijkste van het hebben van een winkel, of van zowat elke business, is het verdienen van geld… en dus moet je ervoor zorgen dat mensen kunnen betalen en dat je dat geld veilig kunt ontvangen. Zo moet je ruim op tijd een pinapparaat aanvragen en het liefst een mobiel pinapparaat. Dit geeft je de mogelijkheid om ook op locatie, zoals op een braderie, mensen te laten betalen. Je hebt ook een echte kassa nodig of op zijn minst een veilige lade om geld van contante transacties op te slaan. Sommige kassasystemen worden hier al mee geleverd. Maar als je een goedkopere optie voor het verwerken van transacties hebt gekozen, moet je deze mogelijk apart kopen.

Prijzen van artikelen

Tenzij je voor elk artikel in de winkel prijskaartjes wilt nemen en individueel wilt schrijven, is een prijs pistool een must. Met prijs pistolen kun je prijzen invoeren en eenvoudig labels voor afzonderlijke artikelen afdrukken.

Vitrines

Voor dure spullen of dingen die je gewoon wilt laten zien aan klanten, bieden vitrines een uitkomst. Ze beschermen en tonen de items en kunnen zelfs een dubbele functie hebben als kassaruimte.

Roterende rekken

Kleinere items zoals sleutelhangers, sieraden of zelfs kleine boeken en cd’s kunnen goed passen in draaiende rekken, die relatief kleine displays hebben om verschillende items te laten zien.

Spiegels

Het verkopen van allerlei soorten kleding of accessoires bij het openen van je eerste winkel betekent dat je op zijn minst een paar spiegels nodig hebt, zodat klanten de items kunnen zien die ze overwegen te kopen. Passpiegels moeten voornamelijk in de buurt van kledingstukken worden geplaatst en kleinere spiegels kunnen bij accessoires passen.

Etalagepoppen

Kledingstukken waarmee je als winkel echt wilt pronken, kunnen de aandacht van mensen trekken als je ze op etalagepoppen plaatst en niet op planken of rekken. Je kunt ze zelfs in etalages plaatsen om nieuwe klanten naar de winkel te trekken.

Borden

Mensen zullen je winkel waarschijnlijk niet bezoeken als ze niet weten waar het is en wat je verkoopt. Wanneer je je eerste winkel opent, heb je ten minste één buitenbord nodig met de winkelnaam en logo. En je zou ook binnen borden moeten hebben die verschillende items en categorieën aangeven, zodat klanten gemakkelijk hun weg kunnen vinden.

Planken

Planken zijn een vrij standaard display-oplossing voor een verscheidenheid aan producten. Bepaalde soorten kleding, boeken, muziek en tal van andere producten kunnen erop passen, waardoor klanten gemakkelijk kunnen zoeken naar de producten waarnaar ze op zoek zijn.

Kledingrekken

Als je vrijwel elk type kleding gaat verkopen bij het openen van je eerste winkel, bieden rekken een andere display-oplossing. Ze stellen klanten in staat om gemakkelijker bepaalde soorten kledingstukken te doorzoeken die zich niet lenen om opgevouwen op een plank te zitten.

Inpakpapier

Klanten die jouw winkel bezoeken om een cadeau voor anderen te kopen, zullen het waarderen als je een feestelijk uitziende doos en inpakpapier hebt.

Bonpapier of printer

Je moet ook bonnen aanbieden bij elke aankoop. Een bonnenprinter kan deel uitmaken van jouw kassasysteem: veel mobiele terminals hebben een bonnenprinter ingebouwd. Het is soms zelfs mogelijk om via de terminal het ticket te e-mailen. Maar sommige kleinere winkels kiezen in plaats daarvan voor eenvoudige kassabonnen die ze kunnen gebruiken om aankopen handmatig uit te schrijven.

Als je eenmaal je inventaris hebt opgebouwd en al deze benodigdheden hebt gekocht, is het laatste wat je wilt dat er iets met die spullen gebeurt. Een beveiligingssysteem met camera’s en alarmen kan helpen jouw spullen te beschermen tegen diefstal en meer!

Previous «
Next »