Als ondernemer gebruikmaken van executive search

  • Flex
  • Comments Off
executive search

Ondernemers, en dat zal voor u vast niet anders zijn, worden steeds meer geconfronteerd met een moeilijke zoektocht naar de juiste werknemers. De krapte op de arbeidsmarkt en de steeds stijgende vraag naar specifieke profielen zorgt ervoor dat het vinden van de juiste kandidaten een grote opgave wordt. Het mag dan ook niet verbazen dat de inzet van executive search enorm aan populariteit wint.

Wat is executive search?

U kunt executive search zien als een vorm van recruitment, maar dan wel voor specifieke, hoogopgeleide profielen. Een ervaren en gedreven headhunter stelt alles in het werk om exclusief voor uw bedrijf de beste profielen te vinden en aan te trekken. Executive search inschakelen, betekent net dat stapje verder gaan in uw zoektocht naar geschikte kandidaten.

Van welke voordelen kunt u hier genieten?

De juiste man of vrouw op de juiste plaats

U bent op zoek naar de juiste man of vrouw op de juiste plaats en die zoektocht blijkt een stuk moeilijker te gaan dan u verwacht had. De profielen die u zoekt zijn zo gespecialiseerd en moeten aan zoveel hoge verwachtingen voldoen dat het hier in de meeste gevallen gaat om mensen die al bij een ander bedrijf werkzaam zijn. Voor ene headhunter vormt dit geen probleem, integendeel hij ziet het net als een uitdaging. Door een uitgebreid netwerk slaagt hij er keer op keer in om u toch aan de juiste kandidaten te helpen.

U kunt beroep doen op een toegewijde partner

Als u als ondernemer beroep doet op executive search kunt u rekenen op een headhunter die in dezelfde richting als u denkt. Enkel en alleen de beste profielen zijn goed genoeg en uw persoonlijk toegewezen headhunter maakt er dan ook zijn missie van om die te vinden en aan u voor te stellen. Anders dan bij de klassieke rekruteringsbureau ‘s hebt u in het geval van executive search slechts één partner, maar dan wel de beste in zijn vak. U bent namelijk niet op zoek naar een kandidaat, maar naar de beste kandidaat. Enkel op die manier kunt u als ondernemer de doelen halen die u voor uw bedrijf hebt vooropgesteld en dat met de juiste mensen in uw team.

Executive search bespaart u veel tijd en kosten

U kunt misschien denken dat executive uw onderneming erg veel geld zal kosten en uiteraard werkt een headhunter niet voor niets. Toch mag u die kost niet op zichzelf zien, maar moet u hierbij rekening houden met de vele winst die de samenwerking u oplevert. U hebt het als ondernemer elke dag erg druk en door beroep te doen op executive search kunt u alvast de zoektocht naar de perfecte profielen overlaten aan experts. De tijdswinst die u hiermee realiseert, is enorm. U hoeft er ook niet iemand van uw team mee te belasten en dit bespaart u op de kosten van uw eigen mensen. Zij kunnen gewoon hun eigen werkzaamheden verderzetten zonder dat u moet investeren in extra uren of extra mensen voor uw HR afdeling. Als u even snel de rekening maakt, zul u vanzelf merken dat de kostprijs van een headhunter niet opweegt tegen de voordelen die u kunt genieten.

Previous «
Next »