• Homepage
  • >
  • online
  • >
  • Tips voor het zoeken naar leveranciers van e-commerce winkels

Tips voor het zoeken naar leveranciers van e-commerce winkels

  • Rogier
  • Comments Off
leveranciers van e-commerce winkels

Je waagt de sprong en gaat je eigen online winkel openen. Je weet welke producten je wilt verkopen en je weet wie je doelgroep is. Maar nu moet je een aantal leveranciers van e-commerce winkels vinden om de motor van je nieuwe online winkel draaiende te houden. Contact leggen met groothandels kan in het begin intimiderend zijn, vooral als je nog geen bedrijf hebt opgebouwd. Gelukkig zou je met een paar tips in staat moeten zijn om de juiste verkopers voor je winkel te vinden. Dit artikel behandelt tips om je daarbij te helpen, zodat je je bedrijfsplan kunt versterken met duidelijke details over productprijzen, marges en de allerbelangrijkste winsten.

Vind e-commerce leveranciers online

Als je al met je onderzoek bent begonnen, is het je misschien opgevallen dat het vinden van een goede leverancier niet zo eenvoudig is als je dacht. Een groothandel maakt producten of koopt producten van een fabrikant en verkoopt die producten vervolgens in bulk aan detailhandelaren. Doordat je groot inkoopt, betaal je per artikel veel minder dan jouw klanten. De meeste groothandels verkopen alleen aan detailhandelaren, dus het kan zijn dat je moet bewijzen dat je een bedrijf vertegenwoordigt om bij hen te kunnen kopen.

Bron leveranciers van back-up producten

Toeleveringsketens zijn helaas niet altijd perfect. Daarom kan het een goed idee zijn om meerdere leveranciers van e-commerce winkels te vinden waarop je kunt vertrouwen. Onderzoek elke optie en creëer een betrouwbare bron van bedrijven die je kunt bellen om op elk moment de producten te bestellen die je nodig hebt. Het afhandelen van nabestellingen kan stressvol zijn en de verkoop aanzienlijk beïnvloeden, dus zorg ervoor dat je altijd een andere leverancier hebt om op terug te vallen.

zoeken naar leveranciers van e-commerce winkels

Tip: Vraag om leveranciers aanbevelingen via jouw netwerk. Als ze je een aanwijzing geven die niet aan de behoeften van je winkel kan voldoen, wees dan niet bang om opnieuw om suggesties te vragen. Aanbevelingen zijn een geweldige manier om tijd, energie en geld te besparen door je onmiddellijk door te verwijzen naar de juiste e-commerce partners.

Zoek naar lokale winkels zonder een e-commerce winkel

Groothandel e-commerce leveranciers zijn niet de enigen die je voorraad kunnen verkopen. Veel kleine e-commerce bedrijven zoeken naar fysieke partners om hun koopwaar te verkopen. En veel eigenaren van fysieke winkels willen hun originele producten online gaan verkopen, maar ze weten niet hoe ze dat moeten doen. Je kunt dan ook contact opnemen met lokale winkels, ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden over het verkopen van hun producten in jouw e-commerce winkel. Ze kunnen je hun producten verkopen tegen een fractie van de prijs, en jij adverteert het voor de volledige prijs op jouw website.

Kijk naar internationale leveranciers van e-commerce winkels

Dan is er de overzeese optie. Overzeese leveranciers uit landen als China en India kosten doorgaans veel minder dan de binnenlandse alternatieven. China is het traditionele land voor product sourcing, ze hebben een enorm arsenaal aan fabrieken en hebben jarenlange ervaring met het produceren van verschillende goederen. Voor beginners raden we aan om B2B-websites zoals Alibaba te gebruiken die bedrijven in contact brengen met leveranciers. B2B-marktplaats platforms zijn de gemakkelijkste manier om leveranciers te zoeken. Zodra beide partijen elkaar vertrouwen, kun je transacties buiten het platform uitvoeren om te besparen op servicekosten.

Tips voor het zoeken naar leveranciers van e-commerce winkels

We raden aan om contact op te nemen met ten minste tien leveranciers om te zien of ze aan jouw verzoeken kunnen voldoen. Beperk dit vervolgens tot drie leveranciers en bestel monsters om de kwaliteit van hun goederen te controleren. Bepaal welke van de drie leveranciers de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft en kies hen als jouw uiteindelijke leverancier.

Begrijp hoe dropshipping werkt

Dropshipping is een vorm van uitvoering door derden. De dropshipper promoot een product of een volledige productcatalogus en bestelt vervolgens, wanneer een verkoop wordt gedaan, dat product van zijn leverancier om rechtstreeks naar de koper te sturen. De leverancier kan een ander klein bedrijf zijn of een grote fabrikant. De dropshipper slaat geen enkel product op en haalt vaak bronnen bij verschillende andere bedrijven. De retail website van een dropshipper lijkt op de meeste andere retail websites, dus het is niet altijd duidelijk dat ze een externe retailer zijn.

alles over leveranciers van e-commerce winkels

Kortom, in plaats van het product zelf op te slaan, slaat de dropshipping-service het op – en verzendt het vervolgens voor je wanneer een aankoop wordt gedaan. Het is jouw taak om klanten ervan te overtuigen dat jij het bedrijf bent waar ze die aankoop willen doen, dus met minder voorraadbeheer taken kun je je tijd besteden aan top-of-the-line marketing en klantenservice.

Lees ook: Hoe kun je een duidelijk verschil maken als jij online gevonden wilt worden?

Previous «
Next »