Eenvoudig zelf een website maken als ondernemer

  • Flex
  • Comments Off
zelf een website maken als ondernemer

Het maken van een eigen website kan behoorlijk eng zijn als je niet over technische kennis of aanleg beschikt, maar het is zeker niet onmogelijk. WordPress is het ideale CMS-systeem voor ondernemers die zelf een website willen opzetten. Het is niet complex en je kan het perfect zelf doen. Desondanks willen we benadrukken dat een WordPress website laten maken nog steeds heel interessant kan zijn.

WordPress: het ideale systeem voor een ondernemerswebsite

Om een website te maken, heb je drie dingen nodig: een domeinnaam, een hostingpakket en een CMS. Een domeinnaam is het webadres dat bezoekers naar je website brengt. Het hostingpakket is een stukje van het internet dat jij huurt om er je bestanden op te slaan. Een CMS is dan weer het managementsysteem dat je gebruikt om je eigen website te maken, er content aan toe te voegen en het te onderhouden. In dit geval is WordPress het CMS-systeem dat we hiervoor gebruiken.

WordPress is het populairste CMS-systeem dat er is. Bijna 43% van alle websites op aarde maken er gebruik van. Dat zorgt ervoor dat vrijwel alle hostingbedrijven hiervoor oplossingen aanbieden. Bij zo’n bedrijf kan je dan meteen een hostingpakket bestellen. Je kiest de domeinnaam en vervolgens wordt WordPress automatisch geïnstalleerd. Soms dien je dit laatste echter nog zelf te doen. Het vinden van een goede hostingpartij is de grootste uitdaging. Er zijn heel veel aanbieders met eigen prijzen, voorwaarden en beperkingen. Het vergelijken kan soms erg moeilijk zijn.

Zelf aan de slag met WordPress

Nu heb je een functionerende WordPress-website met een standaardthema. Je kan ook bij WordPress inloggen. Meestal is het webadres om dit te doen jouwdomeinnaam.nl/wp-admin/. Na het inloggen heb je toegang tot het WordPress-menu en kan je aan je website sleutelen. Je wijzigt bijvoorbeeld de URL’s die je website automatisch maakt. Ook kan je al meteen menu’s en pagina’s, zoals een homepagina en een contactpagina, toevoegen. Vervolgens installeer je de gewenste plug-ins en kan je aan de slag met het design van de website. Dat laatste is natuurlijk het leukste. Er zijn duizenden thema’s en templates om uit te kiezen. Sommige designs zijn gratis, voor andere designs dien je te betalen. Uiteraard zal je er wel nog een beetje aan moeten sleutelen. 

Een WordPress-website laten maken, is vaak interessanter

Ook als je geen ervaring hebt met WordPress kan je met andere woorden zelf een WordPress-website maken, maar het duurt toch al snel enkele dagen tot weken voordat je alles helemaal goed hebt. Zeker als je talloze templates moet uitproberen en op zoek moet gaan naar passende plug-ins. Dan loop je ook nog eens het risico dat bepaalde plug-ins niet compatibel zijn. Erg vervelend! Tegelijkertijd kunnen bestaande thema’s en plug-ins beperkingen opleggen en is het natuurlijk niet fijn als een andere website net hetzelfde design heeft als de jouwe. Alsook moet je je afvragen of jij je wel wil aanpassen aan een bestaand design. Hoort het design niet voor jou te zijn gemaakt in plaats van omgekeerd?

Het zijn stuk voor stuk redenen waarom het interessanter is om een WordPress-bureau in te schakelen. Veel van deze bureaus doen ook meer dan enkel een WordPress-website maken. Dat is bijvoorbeeld het geval voor het WordPress-bureau Stuurlui. Zij staan ook in voor het WordPress onderhoud, de hosting, het updaten van plug-ins, de beveiliging van je website en dergelijke meer. Want naast je WordPress-website maken, komen er nog veel andere dingen bij zo’n website kijken.

Previous «
Next »