Salarisadministratie uitbesteden als beginnende ondernemer

  • Flex
  • Comments Off
salaris administratie

Ben jij een beginnende of groeiende ondernemer die klaar is voor de volgende stap om personeel in te huren? Gefeliciteerd! Nu zul je al snel merken dat er heel veel komt kijken bij het aannemen van personeel. Niet alleen het zoeken naar de geschikte kandidaat, maar ook al het papierwerk wat komt kijken bij een arbeidscontract opstellen, het uitbetalen van salarissen en verwerken van overige personeelsadministratie. Gelukkig zijn er veel partijen die je hierbij kunnen helpen of ontlasten. Een van de opties die je hebt is je salarisadministratie uitbesteden. In dit artikel leggen we je uit waarom dat een goed idee is.

Voordelen uitbesteden salarisadministratie

Er komen veel belangrijke zaken kijken bij de salarisadministratie. Omdat dit een belangrijk onderdeel is voor je werknemer, wil je dit goed regelen. Zelf ben je waarschijnlijk druk met de dagelijkse activiteiten van je bedrijf en heb je de tijd en kennis niet om dit er ook nog bij op te pakken. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met:

  • Actuele wet- en regelgeving: de belastingdienst en overheid hebben veel wetten, regels en eisen gesteld aan het aannemen en uitbetalen van personeel. Als je je salarisadministratie niet goed verwerkt, kun je boetes krijgen. Bovendien veranderen de wetten en regels op dit gebied bijna jaarlijks. Als je hier niet geregeld mee bezig bent, is het dus haast onmogelijk.
  • Meer tijd voor je ‘core business’: salarisadministratie is al snel iets wat je ‘erbij’ gaat doen. Daardoor krijgt het én niet de juiste prio, én hou jij minder tijd over voor datgene waar jij goed in bent: ondernemen. Wil je de komende jaren nog harder groeien? Bedenk dan dat je dan nog meer tijd kwijt zult zijn aan de salarisverwerking. Aan te raden is dus om dit vanaf het begin goed te regelen. Zo kun jij je bezig houden met wat je het liefst doet.
  • Meer ervaring: met het uitbesteden van je salarisadministratie leg je alle verantwoordelijk neer bij iemand met ruime kennis en ervaring op dat gebied. Zo ben je verzekerd dat alles goed is geregeld voor jouw werknemers. Dat zul je merken in hun motivatie en inzet om aan de slag voor jou te gaan!

Toch liever zelf doen? Dat kan natuurlijk ook. Zeker als je voldoende tijd hebt om je erin te verdiepen. Bovendien is er de laatste jaren hele goede salaris software op de markt gekomen. Door alles in één handig en geautomatiseerd pakket te verwerken, bespaar je veel tijd!

Previous «
Next »