• Homepage
  • >
  • personeel
  • >
  • Door een gebrek aan programmeurs is IT-outsourcing de ideale oplossing

Door een gebrek aan programmeurs is IT-outsourcing de ideale oplossing

  • Flex
  • Comments Off
programmeur

Als ondernemer ontkom je er niet aan om ook de IT-afdeling binnen je bedrijf voortdurend van nieuwe uitdagingen te voorzien. Als je wilt dat jouw producten en diensten bij de klant terecht komen, dien je er zeker van te zijn dat binnen je bedrijf voor je werknemers alles feilloos verloopt. Maar ook buiten het bedrijf, richting je klanten, dien je ervoor te zorgen dat alles op orde is. Mensen gaan een stuk minder de deur uit, dus een goede app en degelijk werkende website met online shop, zijn daarom van groot belang als je wilt dat je klanten probleemloos bij je terecht kunnen. 

Het is echter vandaag de dag steeds lastiger om goed geschoolde it-ers te vinden die geïnteresseerd zijn in een vast dienstverband. De vraag naar ervaren personeel in de IT-sector is groter dan het aanbod, waardoor het vaak voorkomt dat programmeurs en ontwikkelaars al snel van baan wisselen als ze elders betere arbeidsvoorwaarden krijgen of wanneer ze een hogere loonstrook in het vooruitzicht wordt gesteld. Dit heeft in het verleden al wel eens tot problemen geleid, wanneer mensen ontslag namen in het midden van de ontwikkeling van een nieuw product, wat vervolgens weer maanden vertraging oploopt, alvorens nieuwe programmeurs bekend worden met je wensen en opnieuw aan de slag moeten. 

Het elders uitbesteden van je IT-werkzaamheden is makkelijker dan je denkt

Om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen, ben je aan het speuren naar andere mogelijkheden. En ondanks je toch wel de nodige twijfels hebt, lijkt IT Outsourcing de beste en meest voor de hand liggende oplossing. Je bent er een beetje huiverig voor om IT-mensen niet meer op kantoor te hebben, maar je moet ook eerlijk bekennen dat nu thuiswerken de nieuwe norm is geworden, het uitbesteden van IT werkzaamheden helemaal niet zo ontzettend vreemd lijkt. 

Bij IT Outsourcing worden IT-activiteiten van een bedrijf uitbesteed aan een ander bedrijf. Dit kun je dicht bij huis doen, in bijvoorbeeld Oost-Europa. In dat geval wordt ook wel gesproken van Nearshoring. Als je verder van huis gaat kijken en bijvoorbeeld op zoek gaat naar programmeurs in India, Vietnam of China, dan spreek je van Offshoring van je IT-activiteiten. 

Kies je voor Nearshoring of Offshoring van je IT-werkzaamheden?

Door het gebrek aan goed geschoolde programmeurs in Nederland, wordt het daarom vaak aangeraden om te kijken naar IT Outsourcing in andere landen. In Oost-Europese landen zoals bijvoorbeeld Polen, Roemenië, Oekraïne of Bulgarije is juist een overschot aan vakkundig opgeleide programmeurs, maar ontbreken er genoeg banen om deze mensen aan het werk te helpen. Met goedkopere loonkosten in dit soort landen, kan het uitbesteden van jouw IT-activiteiten aan speciale bedrijven daarom voor jou de ideale oplossing zijn, waarmee je jezelf ervan verzekert dat je IT-benodigdheden worden opgelost en dat voor een lagere prijs die je voorheen in Nederland betaalde. 

Als je geregeld updates moet doen binnen je IT-omgeving, doe je er waarschijnlijk het verstandigst aan om te kiezen voor Nearshoring. Er zijn dan namelijk minder cultuurverschillen aan te merken, er is een kleiner of geen tijdsverschil tussen Nederland en het land waar jij je IT-activiteiten hebt uitbesteed, mensen spreken beter Engels en mocht je toch regelmatig met je programmeurs willen spreken om nieuwe projecten door te nemen, dan stap je op een korte vlucht om elders met je IT-werknemers af te kunnen spreken!

Previous «
Next »