• Homepage
  • >
  • Auto
  • >
  • Een lening afsluiten voor het kopen van een auto, wat zijn de mogelijkheden?

Een lening afsluiten voor het kopen van een auto, wat zijn de mogelijkheden?

  • Flex
  • Comments Off
auto financieren

Wordt het weer eens tijd voor een andere auto? Voor sommigen is de zoektocht naar een andere auto fantastisch om te doen, anderen vinden het niks. En als je dan je favoriete auto gevonden hebt, dan komt kun je wel heel enthousiast zijn, maar kun je de auto wel betalen? Dikwijls komt het voor dat de auto die jij gezien hebt toch iets duurder blijkt te zijn dan wat jouw budget toelaat. Hoe los je dit op? Je kunt bijvoorbeeld een lening afsluiten. Maar welke lening? En wat zijn de mogelijkheden?

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Er zitten grote verschillen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening leen je meestal één bepaald bedrag dat je voor je auto nodig hebt. Hiermee betaal je de auto en de lening betaal je binnen een bepaalde periode terug inclusief rente. De rente is een vast percentage gedurende de hele looptijd van de persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet daarentegen krijg je een bedrag tot je beschikking die je tot een bepaalde hoogte mag opnemen. Dit hoeft niet. Je kunt ook minder opnemen en later als je toch wat extra’s nodig hebt alsnog opnemen, totdat de limiet is bereikt. Hierdoor is de looptijd en het rentepercentage flexibel.

Welke lening om je auto te betalen?

Heb je enkel een bepaald bedrag nodig om je auto te kunnen betalen, dan is het verstandig om een persoonlijke lening af te sluiten. Je leent alleen het bedrag dat je nodig hebt en niet meer. Zo houd je de te betalen rente laag en weet je wat je maandelijks aan aflossing en rente kwijt bent. Een doorlopend krediet kan, maar het risico bestaat dat je in de verleiding komt om als je een gedeelte van het doorlopend krediet hebt afgelost, weer op te nemen. Je zult uiteindelijk duurder uit zijn. Ga ook altijd online een lening vergelijken, zodat je een lening vindt met het laagste rentepercentage en gunstigste voorwaarden.

Wat bij meerdere leningen?

Heb je reeds meerdere lening lopen, dan wordt het afsluiten van een lening voor je auto erg duur. Je kunt een lening oversluiten. Bij het oversluiten leen je een bedrag, waarmee je alle lopende leningen aflost en eventueel met een extra bedrag voor je auto. Hierdoor ben je met een lening oversluiten goedkoper uit, want je hoeft nu maar over één bedrag rente te betalen. Wel moet goed je lening vergelijken, want bij sommige leningen die je eerder wilt aflossen betaal je een boete en afsluit- en oversluitkosten. Hierdoor kan het zijn dat je alsnog duurder uitkomt.       

Previous «
Next »