Eigen kantoor, waar moet je aan denken? 

  • Flex
  • Comments Off
eigen kantoor

Als je bedrijf groeit en je bent toe aan een eigen kantoor, zijn er een aantal zaken waar je aan moet denken. Naast dat het kantoor de uitstraling moet hebben die bij jouw bedrijf past, is het namelijk handig als je personeel ergonomisch zit. Daarnaast zijn er zaken die niet ‘moeten’ maar wel goed zijn voor je uitstraling. 

Goed voor je personeel

Als je kantoormeubilair aanschaft, zorg dan voor ergonomie. Goede stoelen en verstelbare bureaus zijn belangrijk. Maar ook mogelijkheden voor bijvoorbeeld staand vergaderen past bij deze tijd. We zijn ons immers steeds meer bewust van de risico’s van zittend werk. Ook daglicht is goed voor ons welbevinden. Een specialist op gebied van ergonomie helpt je graag met de tips. 

Waar is hier de nooduitgang? 

Je denkt er niet direct aan, maar elk kantoor zit aan bepaalde regelgeving vast. Neem bijvoorbeeld de aanwezigheid van een verbandtrommel of wellicht zelfs bhv’ers. Ook moet je noodverlichting kopen, alleen al voor de nooduitgang. Geen sexy onderdelen van de inrichting, maar je kunt er niet onderuit. Dus als je verlichting aanschaft, denk dan zeker ook aan de noodverlichting. 

Groen denken, groen neerzetten

Als bedrijf ben je genoodzaakt te denken aan milieuvriendelijkheid. Duurzaam ondernemen is een hot item. Zorg daarom voor groen op kantoor. Dat kan door planten neer te zetten, maar ook door een groene muur. Planten zorgen voor zuurstof, dat is een extraatje. Ook bij de aanschaf van koffie en thee kun je denken aan duurzaamheid, zeker als je voor fairtrade-producten gaat. En kijk voor kantoormeubilair altijd naar hergebruik: wat nog een tweede ronde meekan, hoeft niet weg! 

Image

Hoe tof is het, als het kantoor is ingericht in de kleuren van jouw bedrijf? Sowieso zijn de grijze kantoren iets van vroeger. Wat je uitstraalt, is hoe je personeel zich voelt. Bovendien wil je ook naar je klanten iets uitdragen. Zorg daarom voor een mooie entree die ervoor zorgt dat iedereen zich welkom voelt.

Previous «
Next »