Exporteren: zeecontainer huren of kopen?

  • Flex
  • Comments Off
zeecontainter kopen

Heb je plannen om goederen te exporteren? Dan moet je ook voorzien in een manier om het transporteren van de goederen mogelijk te maken. Je kunt een zeecontainer huren, maar je kunt er ook een aanschaffen. We bespreken de overweging die je kunt maken als de keuze maakt om de zeecontainer te huren of te kopen.

Frequent gebruik

Hoe frequent denk je dat je de zeecontainer nodig gaat hebben? Dat is een vraag die je jezelf moet stellen. Als dat maar af en toe is, dan kan het zo zijn dat je goedkoper uit bent door telkens alleen de zeecontainer te huren. Dan hoef je ook geen plekje te zoeken waar je de container kwijt kunt wanneer je hem niet gebruikt voor het transporteren van goederen, want dat is weer een uitdaging op zichzelf. Heb je wel regelmatig een zeecontainer nodig, dan ben je waarschijnlijk op termijn goedkoper uit als je de zeecontainer aanschaft in plaats van telkens opnieuw huurt. Op het moment dat de container dan niet gebruikt wordt voor transport, kun je hem nog voor opslag gebruiken.

Kopen vanwege schaarste

Een ander goed argument om tot het kopen van een container over te gaan, is de huidige schaarste op het gebied van beschikbare zeecontainers. Dit heeft er al voor gezorgd dat de prijzen van containers geëxplodeerd zijn. Dat betekent dat een container nu niet bepaald goedkoop is, maar als je er een koopt, weet je tenminste zeker dat je voorlopig voorzien bent van een container. Als je in plaatst daarvan telkens kortstondig een zeecontainer huurt, is er een serieuze kans dat je geen container kunt krijgen op het moment dat je hem nodig hebt, omdat er simpelweg geen beschikbaar is.

zeecontainer huren

Container of zeecontainer?

Huur of koop wel de juiste container als je goederen gaat exporteren. Niet iedere container is immers ook een zeecontainer. Waar een ‘gewone’ container geschikt is voor de opslag van goederen, moet zeecontainer aan speciale eisen voldoen om te garanderen dat de inhoud veilig vervoerd kan worden en ook lang goed blijft. Een gewone container voldoet hier simpelweg niet aan. Het vervoeren van goederen over zee kan daarom niet in een gewone container, en moet in een zeecontainer.

Is het exporteren van goederen in eerste instantie nog een experiment voor je? Dan kun je natuurlijk beter nog even wachten voordat je besluit een zeecontainer aan te schaffen. Hoewel je gezien de schaarste een gekochte container natuurlijk ook wel weer makkelijk aan een ander kan slijten.

Previous «
Next »