Groeit je bedrijf (tijdelijk) hard? Dit moet je doen

  • Flex
  • Comments Off
personeel

Let hierop als je bedrijf (tijdelijk) hard groeit

Groeit je bedrijf (tijdelijk) hard? Wanneer je bedrijf groeit, is het zeker belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Zo is het noodzakelijk om recruitment in te schakelen om uitzendkrachten of nieuwe medewerkers te werven, maar wat je ook kunt doen is ervoor zorgen dat bestaande processen efficiënter verlopen. In dit artikel vertellen wij je wat je het beste kunt doen als jouw bedrijf tijdelijk aan het groeien is.

Neem niet te snel nieuwe werknemers aan

Wanneer je bedrijf ineens snel groeit, denk je waarschijnlijk meteen dat je meer personeel nodig hebt. Zo heb je meer handen op kantoor die het werk kunnen doen. Dit is een zeer goede gedachte, maar hierbij is het wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te snel nieuwe medewerkers aanneemt. Hiermee bedoelen we dat je medewerkers aanneemt die onvoldoende gescreend zijn of niet over de juiste ervaring beschikken. Let dus goed op wie je aanneemt. Het aannemen van personeel zou je in dat geval het beste kunnen uitbesteden aan een uitzendbureau en onder Payrolling laten uitbetalen. Het is namelijk niet altijd even eenvoudig om de juiste mensen te vinden voor je organisatie. Wat je ook kunt doen is bekijken of bestaande processen niet op een meer slimme of efficiënte manier kunnen worden uitgevoerd dan voorheen het geval was, zodat je niet perse nieuwe krachten hoeft aan te nemen.

Houd je cashflow in de gaten

Het is belangrijk je cashflow in de gaten te houden, daar dit voor een groeiende onderneming een struikelblok kan zijn. Het kan zijn dat er teveel geld uit staat, waardoor financiële tegenvallers lastiger op te vangen zijn. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor goed debiteurenbeheer. Het is aan te raden om al tijdens het verkoopproces goede afspraken met afnemers te maken en op een rijtje te zetten wat je verwacht dat jouw bedrijf ontvangt en moet betalen in een specifieke periode. Hierdoor kun je beter timen wanneer het raadzaam is om grote aankopen te doen of om te investeren.

Bedenk dat jouw rol als ondernemer verandert

Wanneer je bedrijf groeit, zal ook jouw rol als ondernemer veranderen. Zo beheer je meer personeel, zul je meer orders hebben en zal je ook meer investeringen doen. Ook zal je je meer moeten laten informeren over verschillende zaken die bij een groot bedrijf komen kijken en dingen uit moeten besteden. Dit omdat je simpelweg niet alles meer zelf kunt beheren. Echter is dat ook een mooie uitdaging die bij de groei van een bedrijf komt kijken.

Previous «
Next »