De voordelen van permanent magneet motoren

  • Flex
  • Comments Off

Permanent magneet motoren zijn elektromotoren die naast wikkelingen ook gebruik maken van permanente magneten voor de aandrijving. Dergelijke motor ontwerpen zijn efficiënter dan inductiemotoren of motoren met veldwikkelingen voor bepaalde zeer efficiënte toepassingen, zoals elektrische voertuigen en kleine elektrische motoren zoals die worden aangetroffen in drones en bijvoorbeeld  in ruitenwissers van auto’s. In dit artikel wat meer informatie over waar een permanent magneet motor voor wordt gebruikt en de voordelen van deze motoren.

Drone-motor

Zowel AC- als DC-motoren profiteren van de technologie. Het type permanente magneet dat in dit motorontwerp wordt gebruikt, omvat keramische ferriet-, ALNICO- en zeldzame-aarde magneten zoals Neodymium-ijzer boor en Samarium-kobalt. Magneet selectie is gebaseerd op de toepassing met de sterkste NeFeB-magneten, bij uitstek geschikt voor toepassingen met beperkte ruimte, zoals in de ruimtevaart, en keramisch ferriet voor meer kostengevoelige toepassingen, zoals auto’s.

Technische productinformatie: Magneten voor motoren

Momenteel is keramisch ferriet de meest gebruikte magneet in motoren met permanente magneten, hoewel de voordelen hiervan op het gebied van sterkte en grootte voor een grotere vraag zorgen.

Voordelen van permanent magneet motoren

Er zijn veel ontwerp voordelen bij het gebruik van permanente magneten in een motor, waaronder:

  • Permanente magneten produceren een consistent, stabiel magnetisch veld;
  • Dergelijke magneten vereisen geen energietoevoer;
  • Permanente magneten zorgen voor een aanzienlijke verbetering van de koppel in vergelijking met standaard synchrone motoren;
  • Ze zijn zowel licht van gewicht als compact, wat betekent dat er minder installatieruimte nodig is met behoud van een hoog vermogen;
  • Motoren met permanente magneet leveren betere prestaties in vergelijking met andere motoren, en over een breed temperatuurbereik;
  • Ze worden beschouwd als een milieuvriendelijke optie vanwege hun olie- en emissievrije ontwerp;

Permanente magneetmotoren in elektrische voertuigen

De voordelen van permanent magneet motoren zijn vooral interessant voor fabrikanten van elektrische voertuigen. De verhoogde efficiëntie, in vergelijking met inductiemotoren en motoren met veldwikkelingen, is ideaal voor toepassingen met een hoog rendement. Voor de specificatie van de prestaties en efficiëntie lost de machine met permanente magneten de kosten minimalisatie functie beter op, en het is optimaal voor het bereik en de prestatiedoelstelling.

Aangepaste magneten voor AC- en DC-motoren met permanente magneet

Het ontwerp en de fabricage van elektrische voertuigen is een van de vele toepassingen waarbij permanent magneet rotoren belangrijke ontwerp- en bedieningsvoordelen bieden. AC-motoren met permanente magneet hebben een vereenvoudigde rotor die een hogere efficiëntie mogelijk maakt met kleine koppel belastingen en hoge snelheden. Dergelijke AC-motoren worden gebruikt in pompen, ventilatoren, blowers, slijpmachines, mixers en transportbanden.

De voordelen van DC-motoren met permanente magneet

DC-motoren met permanente magneet zijn ook uiterst efficiënt, doordat ze een compacte magneet gebruiken die geschikt is voor kleine toepassingen en tegelijkertijd zeer kostenefficiënt is. DC-motoren met permanente magneet zijn te vinden in computer aandrijvingen, huishoudelijke elektrische artikelen (bijv. elektrische tandenborstels en stofzuigers), voertuigen (bijv. ruitenwissers en kachel blazers) en elektrisch gereedschap (bijv. boormachines en heggenscharen). De lijst met toepassingen is uitgebreid en blijft groeien!

Het ontwerp goed krijgen

De groeiende populariteit van permanent magneetmotoren als een betrouwbare, duurzame en betaalbare motorkeuze stimuleert verdere ontwikkeling. Ontwerp ingenieurs werken nauw samen met bedrijven in de automobiel-, ruimtevaart- en elektronica-industrie om de voordelen van permanent magneet motoren voor specifieke toepassingen te maximaliseren.

Synchrone motor met permanente magneet is dus een apparaat dat is ontworpen door permanente magneten te gebruiken die zijn ingebed in de stalen rotor om een ​​constant magnetisch veld te creëren. Dit type motor is een van de beste keuzes voor een volledige reeks motion control-toepassingen. De stator draagt ​​wikkelingen die zijn aangesloten op een wisselstroomvoeding om een ​​roterend magnetisch veld te produceren. Vervolgens vergrendelen de rotor polen met synchrone snelheid op het roterende magnetische veld. 

Previous «
Next »