Een nieuwe kantoorinrichting

  • Flex
  • Comments Off

Ben je toe aan een nieuwe kantoorinrichting? Je wilt natuurlijk dat dit graag zo efficiënt en goedkoop mogelijk ingericht wordt. Maar waar moet je precies op letten? Dat vertellen wij je graag in een aantal tal tips voor jouw kantoorinrichting.

Tip 1: de grootte

Vind je het huidige pand fijn? Maar is de ruimte eigenlijk te groot voor het aantal werknemers? Dan is het te overwegen om te gaan werken in een kleinere ruimte. Een grote ruimte is misschien prettig, maar het is niet bevorderlijk voor de sfeer. Daarnaast is het ook minder efficiënt werken, want er moet verder gelopen worden voor bijvoorbeeld een kop koffie of een toiletbezoek.

Tip 2: de indeling

Als de grootte van het kantoor geschikt is voor het aantal werknemers, is het belangrijk om de focus te leggen op de indeling van het kantoor. De indeling zorgt er namelijk voor of er efficiënt gewerkt kan worden in het kantoor of niet. Het is bijvoorbeeld onhandig als een reeks bureaus de looproute naar het kopieerapparaat onderbreken. Houdt rekening met de werksfeer en de geluidsoverlast van collega’s onder elkaar. Dit kan het beste door kleine eilandjes van bureaus te maken, zodat collega’s gemakkelijk samen kunnen werken zonder dat iedereen daar last van heeft.

Tip 3: laat ruimtes open

Een kantoor hoeft niet opgedeeld te worden in kleine ruimtes, afschermt door scheidingswanden. Door het creëren van hokjes neemt de samenwerking tussen collega’s juist af. Wel is het goed om een aantal scheidingswanden te plaatsen, zodat er wel een mogelijkheid is om af te zonderen. Door een grote open ruimte wordt samenwerking gestimuleerd en is interactie tussen collega’s gemakkelijker.

Tip 4: maak gebruik van groen

Een aantal planten op het kantoor hoeft niet veel geld te kosten, maar het is wel van grote waarde. Planten op het kantoor zorgen namelijk voor meer sfeer, meer zuurstof en een hogere concentratie. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de concentratieboog van werknemers die omgeven zijn door 4 planten hoger is dan het concentratievermogen van werknemers die geen planten om zich heen hebben. Heel efficiënt!

Jouw kantoorinrichting door SKEPP

Heb je nog meer tips nodig voor de inrichting van jouw kantoor? Dan staan de adviseurs van SKEPP voor je klaar! Zij gaan voor je aan de slag om het kantoorpand zo efficiënt mogelijk in te richten.

Previous «
Next »