Vijf kansen om met weinig middelen toch te investeren

  • Flex
  • Comments Off
investeren met weinig middelen

Kijk je weleens met een jaloerse blik naar andere ondernemers? Terwijl je zelf je best doet om goed rond te komen, gooien zij de ene na de andere investering eruit. Je gunt het andere ondernemers echt wel, maar het zou mooi zijn als je zelf ook stappen vooruit kunt zetten. De tips uit dit artikel gaan je daarbij helpen. Het zijn geen zaadjes van een boom waar geld aan groeit, maar het komt aardig in de buurt.

Blijf bij met je ICT

Wil je echt mee kunnen spelen, dan is het een vereiste dat je ICT op orde is. Voor kleinere ondernemers valt dit niet mee. Om te beginnen heb je je handen vol aan je bedrijf. Daarnaast heb je de kennis en financiële middelen nodig om met alle trends mee te gaan. Dit laatste kun je ondervangen door de ICT uit te besteden. Bedrijven zoals Econocom Nederland zijn ideaal om mee samen te werken. Dankzij hun Third Party Maintenance Services blijft je hardware langer operationeel.

Sale en leaseback

Sale en leaseback is nog niet bij alle ondernemers bekend. Eigenlijk is dat jammer, omdat dit een handige manier is om snel en eenvoudig te kunnen investeren. Sale en leaseback houdt in dat je jouw reeds gekochte en in gebruik genomen goederen tegen de dan geldende netto boekwaarde verkoopt aan een leasemaatschappij. Vervolgens lease je de spullen meteen weer terug. Daar betaal je uiteraard een vergoeding voor. Maar daar staat tegenover dat je het geld van de verkoop kunt gebruiken voor investeringen waar je nu geen middelen voor hebt.

Het (aloude) huishoudboekje

De derde tip ken je waarschijnlijk wel, maar gebruik je nog niet. Toch is het slim om de komende maanden een huishoudboekje bij te houden. Nu weet je globaal wel wat je uitgeeft, maar je zult waarschijnlijk schrikken als je ziet hoeveel het écht is. Je huishoudboekje laat zien waar je op kunt bezuinigen. Het is uiteraard belangrijk dat je eerlijk bent tijdens het invullen. Anders heeft het hele huishoudboekje weinig zin. Onthoud dat alle kleine beetjes helpen.

Vind een investeerder

Toegegeven, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is zeker te doen. Als je vertrouwen hebt in je product of dienst en dit op een goede manier kunt verkopen, is het voor een investeerder aantrekkelijk om hierin mee te gaan. Als het een succes wordt (en wie twijfelt daaraan?) is het zowel voor de investeerder als voor jou de juiste stap geweest. Jouw bedrijf groeit en de investering betaalt zich helemaal uit.

Koop eigendommen die je geld op kunnen leveren

Ondernemen is iets van de lange termijn. Je kunt niet verwachten dat je meteen alle grote investeringen kunt doen. Een goede manier om geld te verdienen, is eigendommen te kopen die later geld opleveren. Huizen bijvoorbeeld, of aandelen. Met name huizen zijn geschikt, omdat je hier vrijwel zeker winst op gaat boeken. Deze winst gebruik je om te investeren.

Previous «
Next »