Het belang van relatiegeschenken en hoe je ze kiest

  • Rogier
  • Comments Off
alles over relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn een fantastische manier om jouw werknemers te belonen en het moreel binnen het bedrijf goed te houden en op te bouwen. Iedereen waardeert een geschenk en het uitdelen ervan bevordert een betekenisvolle band tussen management en personeel. Natuurlijk, elk bedrijf geeft zijn personeel iets met kerst, dit kan uiteen lopen van een standaard kerstpakket tot een kleine markt die wordt opgezet en waar het personeel een bepaald bedrag kan besteden en zo iets persoonlijks kan kiezen. Echter is kerst niet de enige periode wanneer je je personeel in de watten kunt leggen. Zo is Pasen ook een uitstekend moment om je personeel iets extra’s te geven. En dat kan tegenwoordig erg makkelijk, bijvoorbeeld door een presentje te versturen. Op die manier krijgt iedereen van het personeel, of zakelijke relaties, iets lekkers in de bus, zonder er moeite voor te hoeven doen. Als je geen ideeën hebt voor dergelijke presentjes voor jouw personeel, volgt hier een overzicht van hoe je het perfecte cadeau voor hen kunt kiezen.

Zorg voor iets persoonlijks

Generieke geschenken wekken de indruk dat je niet veel aandacht of moeite in het proces hebt gestoken. Het personaliseren van een item met een naam of zelfs maar een briefje maakt het verschil en laat medewerkers weten dat je aan ze denkt. Het personaliseren van veel geschenken kost veel tijd, maar gespecialiseerde bedrijven kunnen je hierbij helpen. Zij zorgen er niet alleen voor dat het volledig gepersonaliseerd wordt, maar bieden ook een groot aantal keuzes en stroomlijnen het proces van het geven van dergelijke geschenken.

Het belang van relatiegeschenken en hoe je ze kiest

Ga voor iets praktisch

Hippe geschenken kunnen op dit moment opwindend zijn, maar iets praktisch zal op de lange termijn meer worden gewaardeerd. Gespecialiseerd keukengerei, elektronica en zelfs dagjes uit zijn geen dingen die in een la kunnen worden gestopt en vervolgens worden vergeten. Denk na over wat jouw werknemers zullen gebruiken en laat die kennis de keuzes voor het kopen van geschenken bepalen. Iets lekkers te eten, of snoepen, kan ook praktisch zijn, omdat dit ook wordt genuttigd.

Een geschenk voor de lange termijn

Wegwerp geschenken worden snel gebruikt en vergeten, iets wat je eigenlijk niet wil. Iets dat langer meegaat, zoals een sieraad of een horloge, zal jarenlang plezier blijven geven en elke keer als het gedragen wordt herinnert het aan jouw bedrijf. Geschenken als deze zijn uitstekende keuzes omdat ze de loyaliteit van het bedrijf stimuleren. Ze benadrukken hoe lang een werknemer al bij het bedrijf werkt. Als die werknemer met pensioen gaat, is het geschenk een mooie herinnering aan een carrière. Loyaliteit aan het bedrijf is tegenwoordig moeilijk te verkrijgen in de steeds veranderlijkere banenmarkt, maar langdurige geschenken geven werknemers het gevoel dat ze gewenst zijn.

Denk aan de families

In plaats van een geschenk puur voor individuen te geven, moet je bedenken hoe de familie van de werknemer het geschenk zou kunnen gebruiken. Dagjes uit liggen bijvoorbeeld voor de hand, maar elektronica en huishoudelijke apparaten hebben allemaal een breed nut. Gedeelde geschenken benadrukken dat je een familiebedrijf runt dat niet alleen zorgt voor individuele werknemers, maar ook voor hun dierbaren.

Het belang van relatiegeschenken

Houd het budget goed in de gaten

Het kopen van geschenken heeft natuurlijk een financiële impact. Buitensporige uitgaven aan artikelen kunnen de werknemers gelukkig maken, maar het kan ook voor financiële problemen zorgen. Dat betekent echter niet dat je niet vrijgevig kunt zijn. Stel een realistisch budget op waarin staat hoeveel je kunt uitgeven. Vergelijk van daaruit prijzen tussen verschillende leveranciers, kijk of je bulk kortingen kunt krijgen en probeer in het algemeen zoveel mogelijk uit dat budget te halen!

Previous «
Next »