Hoe bepaal je het juiste relatiegeschenk voor jouw bedrijf?

  • Flex
  • Comments Off
promotiegeschenken

Relatiegeschenken hebben al decennia lang hun waarde bewezen. Of dit nu voor intern gebruik is, zoals bij kerstpakketten, of juist voor extern gebruik, met het juiste geschenk maak je indruk. Daarom hebben we hieronder uitgebreid geschreven over het geven van relatiegeschenken: het kan namelijk lastig zijn! Dit komt mede doordat de keuze tegenwoordig enorm is. Zo zijn er cadeaubonnen voor een sauna bezoek of pretpark of kun je kiezen voor een simpelere wenskaart. Wat je ook kiest, het doel van een relatiegeschenk is om je bedrijf in een goed daglicht te zetten. Hieronder kijken we dan ook naar de kunst van het geven van een goed relatiegeschenk.

Geschenken die je geeft, weerspiegelen het beeld van jouw bedrijf en dus is het de moeite waard om hier goed over na te denken. Mogelijk ga je  een geschenk geven aan een potentiële klant, wat de keuze van het cadeau nog belangrijker maakt. Een slecht geschenk kan je een klant kosten, maar een goed geschenk kan nieuwe deuren openen.

Denk na over wat je de ontvanger mee wil geven

Het geven van relatiegeschenken is iets dat de meeste bedrijven zullen blijven doen. Zoals bij elke handeling is het logisch om na te denken over het einddoel van het geven van een geschenk: zorg ervoor dat het geschenk doordacht en zorgvuldig overwogen gekozen is. De meeste klanten en relaties zullen merken of een geschenk al dan niet gepersonaliseerd was en of je er al dan niet goed over nagedacht hebt. 

Wat zijn de kenmerken van tijdloze relatiegeschenken?

Van hoge kwaliteit

Dit betekent dat het product dat je koopt een hogere waarde, een langere potentiële levensduur of uitmuntendheid heeft in vergelijking met vergelijkbare producten of services. Deze producten zijn gemaakt met behulp van de beste kwaliteit en duurzame methoden voor de beste levensduur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wol of kasjmier sjaal in plaats van een van polyester.

Klassiek

Rages en trends kunnen voor lastige geschenken zorgen omdat ze niet lang meegaan. Ze zijn op dit moment misschien het populaire cadeau-item, maar ze zullen waarschijnlijk hun waarde verliezen als ze niet meer trendgevoelig zijn. Je bedrijf kan dan juist oubollig overkomen.

Enkele tijdloze relatiegeschenken:

Luxe voedingsproducten

We beginnen met eten omdat het een universele aantrekkingskracht heeft. We moeten allemaal eten, en speciale etenswaren kunnen een attent geschenk zijn voor de mensen in je leven. We denken dat het bij eten belangrijk is dat je iets speciaals kiest en geen alledaags voedingsproduct. Een fruitmand is misschien klassiek, maar voor ons is het niet interessant en ook niet uniek. Hoe maak je een eet geschenk dan speciaal? Zoek naar dingen die zeldzaam, geïmporteerd of te duur zijn voor dagelijks eten. Begin met het overwegen van de smaak van je ontvanger en probeer dan iets te kiezen als een 30-jarige balsamicoazijn, kaviaar of wagyu-rundvlees, premium olijfolie of een echte New Yorkse cheesecake.

Premium sterke drank

Premium sterke dranken zijn sterk afhankelijk van de smaak van de ontvanger, maar ze kunnen zelfs voor de meest uitgebreide drank bezitter een uitstekend cadeau zijn. Om dit cadeau speciaal te maken, moet je proberen basisproducten te vermijden zoals Jack Daniels of Beefeater Gin, die in bijna elke winkel verkrijgbaar zijn. Probeer in plaats daarvan uw plaatselijke winkel te bezoeken. Vraag hen vervolgens om hun aanbevelingen over wat een geweldig cadeau zou zijn. Denk hierbij aan gin, scotch, whisky of bourbon.

Persoonlijk samengestelde geschenkmanden

Een geschenk geven dat persoonlijk voor de ontvanger is samengesteld, laat duidelijk de inspanning die het vereiste. Het type geschenk waar we het hier over hebben, is vooral bedoeld voor intern gebruik, zoals een kerstpakket. Basis geschenkmanden moeten worden vermeden, en ze zijn vaak meer gevuld met verpakkingen dan met producten. Vaak is de inhoud schamel ten opzichte van de algehele look: het zal nog steeds die persoonlijke touch missen. 

Ondertussen kan een geschenkmand door jou samengesteld een assortiment bevatten van dingen die je werknemer wel leuk vindt: bijvoorbeeld een selectie gastronomische kazen uit je plaatselijke kaaswinkel met olijven, vijgenpasta, kaasmessen, een mini-snijplank, vers peren, charcuterie en noten. Of probeer een selectie likeuren en bitters voor cocktail fanaten, een selectie exotische IPA’s voor de hop liefhebber, of je kunt pakketten maken voor een specifieke cocktail.

Klassieke accessoires

Kleding en accessoires kopen kan een beetje een uitdaging zijn, omdat iedereen een eigen smaak heeft. Het cadeau geven van accessoires kan het risico echter aanzienlijk verminderen, omdat er een paar belangrijke zijn die niet op maat zijn en hun draagvermogen niet beperken. Denk hierbij aan sjaals, portefeuilles en zonnebrillen.

Previous «
Next »